DONK alleen op kop na monsterzege 13-0 op Warnica Star

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

DONK vond het kennelijk tijd om zijn doelsaldo eens wat op te krikken. Het technisch vaardige Warnica Star kreeg aan de Nieuwe Donkstraat alle hoeken van het veld te zien. Het werd uiteindelijk 13-0, maar als met name Bas Houdijk , die overigens toch weer goed was voor drie goals en een assist, het vizier wat scherper had afgesteld had een nog veel hogere score zeker tot de mogelijkheden behoord.

Verslag Joop Spee

DONK startte met dezelfde basis als vorige week. De van een blessure teruggekeerde Edwin Gouw mocht in het tweede team opdraven.

DONK startte overdonderend. Binnen zes minuten kreeg de thuisploeg al drie forse kansen om Warnica Star al vroeg op een hopeloze achterstand te zetten. Eerst was het in de tweede minuut Bas Houdijk die voorlangs knalde. Nog geen minuut later verzond Jordy de Jong een vlekkeloze steekpass op de goed inlopende Bas Houdijk. De linkerspits knalde vrij voor het vijandelijke doel echter wild over.

In de zesde minuut legde Mark van Doeland de bal uit een vrije trap loepzuiver op het hoofd van de vlak voor de tweede paal staande Marvin Vat. Tot verrassing van vriend en vijand vloog diens kopbal echter over.

In de zestiende minuut was het weer Mark van Doeland die zijn voortreffelijke traptechniek etaleerde. Dit keer legde hij de bal op het hoofd van Rik Bogaard. De Goudse captain kopte snoeihard in, maar keeper Emre Keskin redde fabuleus. De terugspringende bal werd echter door de opgerukte centrale verdediger van DONK, Werner Overkamp, binnen de palen gewerkt, 1-0.

Een minuut later onderscheidde Mark van Doeland zich alweer. Ditmaal stuurde hij Zakaria Mellah de diepte in. De spits, vorige week nog goed voor maar liefst vijf goals, verschalkte keeper Emre Keskin met een prachtige lob, 2-0.

In de 21ste minuut een bijna identieke situatie. Ditmaal kopte Mark van Doeland de bal hard over de laatste linie van Warnica Star en alweer was het de alerte Zakaria Mellah die het karwei met een fraaie lob over de uitlopende Emre Keskin afmaakte, 3-0.

In de 23ste minuut zette Zakaria Mellah met een steekpass Imad El Yousfi alleen voor de keeper. De sluitpost wist met zijn voet nog net verder onheil te voorkomen.

Na 25 minuten spelen diende de volgende kans van DONK zich aan. Imad El Yousfi bediende Bas Houdijk op maat, maar de linkerspits gleed de bal centimeters naast.

Even later deed Bas Houdijk het beter. Een voorzet op maat van de sterke Jordy de Jong werd door hem in het dak van het doel geknald, 4-0.

Warnica Star was de wanhoop nabij. De ploeg probeerde uit alle macht het tij nog een beetje te keren, maar dat was dweilen met de kraan open. Nadat bij DONK Tim Houdijk tegen een terechte gele kaart was aangelopen liet Jordy de Jong de Haagse defensie voor de zoveelste keer zijn hielen zien. Uit een moeilijke hoek knalde hij de bal hard voor. Bas Houdijk was er als de kippen bij om zijn tweede treffer te scoren, 5-0.

Nadat er gele kaarten waren voor Ferhat Cakin en Firat Ciftci zorgde Warnica Star in de 40ste minuut na een goed lopende aanval eindelijk voor het eerste schot tussen de palen. DONK’s doelman Dennis de Vogel had er echter geen moeite mee.

Vlak voor rust leverde Mark van Doeland een perfecte corner af. Drie Donkianen gingen onder de bal door, iets wat moeilijker leek dan de bal tegen de touwen te werken.

Met tien man
Na het rustsignaal van scheidsrechter Johnny van Slooten was er nog een gele kaart voor Ferhat Cakin wegens commentaar op de leiding. Omdat de middenvelder al geel op zak had mocht hij niet meer opdraven in de tweede helft en moest Warnica Star met tien man proberen om de score binnen de perken te houden.

DONK’s trainer Pieter van Zoest bracht in de tweede helft twee verse krachten in het veld, Dave Tol en Mo Irezzi. Marvin Vat en Imad El Yousfi bleven in de kleedkamer achter.

Het tweede bedrijf was nog maar nauwelijks begonnen of nummer 6 lag al achter keeper Emre Keskin. Een prima voorzet van Tim Houdijk werd door Rik Bogaard binnengekopt, 6-0.

Er was geen houden aan voor het arme Warnica Star. Weliswaar ging Mo Irezzi in kansrijke posities nog wel wat te zelfzuchtig van start, maar het was duidelijk dat dit uitstel van executie was.

In de 57ste minuut stuitte Rik Bogaard in kansrijke positie nog op Emre Keskin. De bal kwam voor de voeten van de excellerende Mark van Doeland die met een onhoudbaar schot vlak onder de lat voor 7-0 zorgde.

Zestig seconden later deed diezelfde Mark van Doeland het nog eens dunnetjes over. Hij schoot laag en hard op het Haagse doel en zag de bal via een voet onbereikbaar voor Emre Keskin tegen het net ploffen, 8-0.

De Hagenaars waren nog amper van hun verbijstering bekomen of het was bijna alweer raak. Rik Bogaard bood Bas Houdijk een nauwelijks te missen kans. Het schot van de linkerspits zou bij rugby voor een ovatie op de tribunes gezorgd hebben, maar in voetbaltermen heet dat dan gewoon ‘huizenhoog over’.

Met nog 25 minuten op de klok kopte Rik Bogaard een voorzet van Werner Overkamp centimeters naast.

Het bleek weer eens uitstel van executie. In de 66ste minuut ontfutselde Mark van Doeland een tegenstander de bal en bediende vervolgens Zakaria Mellah. De spits behield het overzicht en bood Mo Irezzi een niet te missen kans, 9-0.

In het laatste deel van de wedstrijd werd steeds duidelijker dat het voor het tiental uit Den Haag niet meer te belopen was. Dave Tol kwam steeds vaker vrij en leverde de ene na de andere goede voorzet af. Dat gebeurde ook in de 70ste minuut. Dave Tol legde de bal op het hoofd van de voor Werner Overkamp ingevallen Justin Vat die beheerst terugkopte en zo Bas Houdijk in staat stelde om zijn derde goal te scoren, 10-0. Deze stand was niet allen te veel voor Warnica Star, maar ook voor het scorebord dat weer bij 1-0 begon.

Twee minuten later bracht Dave Tol Mo Irezzi in stelling. Die zette zijn bescheiden postuur tussen de bal en zijn tegenstander, draaide goed weg en tekende voor zijn tweede treffer, 11-0.

DONK kreeg er maar geen genoeg van. Nadat een knal van Mo Irezzi eerst nog goed gestopt was door Emre Keskin scoorde Zakaria Mellah zijn derde treffer na een assist van Dave Tol, 12-0.

De eindstand, 13-0, werd in de 82ste minuut bereikt. Na een assist van Bas Houdijk scoorde Justin Vat beheerst.

Al met al een zeer overtuigend optreden van DONK dat dit keer 90 minuten lang gretig bleef.

Ook scheidsrechter Johnny van Slooten verdient een compliment voor zijn uitstekende leiding.

Omdat FC IJsselmonde de punten deelde met MSV ’19 staat DONK nu alleen op kop. Aanstaande zondag gaat de ploeg op bezoek bij het laag geklasseerde HWD.