DONK 2 alweer kampioen

7 May 2019, 13:03 uur
DONK

DONK 2 is erin geslaagd om met overmacht kampioen te worden in de reserve tweede klasse. In een beladen duel (uit was maar liefst met 7-1 verloren, een van de weinige uitglijders overigens) werd VOC 4 met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd. Omdat de enig overgebleven concurrent FC IJsselmonde 2 tegen een nederlaag aanliep kon de kampioensvlag worden gehesen.

Het gebeurde allemaal zonder de scheidende trainer Frank van Loon die op vakantie in Italië was. Wel was hij erin geslaagd om in een emotionele voorbeschouwing zijn mannen een hart onder de riem te steken en op scherp te zetten.

DONK nam al in de zevende minuut de leiding. Roy van der Graaf bediende Justin Vat op maat en met behulp van de mistastende keeper was de eerste stap gezet, 1-0.

DONK voelde dat er meer in zat. De pijlsnelle Jeffrey Berlijn, samen met Jeffrey Ysselsteyn en Mark van Oosten het brok routine in de ploeg, drukte het gaspedaal diep in en passte op Jesse Bottinga. Het schot van de linkerspits werd gekeerd, maar de rebound was voor de alerte Roy van der Graaf, 2-0.

De eerste helft verliep verder met wisselende kansen. VOC knalde nog op de lat en aan de andere kant trof Dave Tol de paal.

Slof
De tweede helft was amper vijf minuten oud toen VOC tekende voor de aansluitingstreffer. Een afgeslagen voorzet werd randje zestien meter ineens op de slof genomen. DONK’s uitstekende keeper Bas van der Eem kan de bal alleen maar gehoord hebben, 2-1.

De wedstrijd dreigde na een uur te kantelen. Donkiaan Jeffrey van Dam mocht na overduidelijk natrappen de kleedkamer opzoeken. Een typisch geval van kortsluiting.

Tot geluk van DONK was het twee minuten later ineens 3-1. Jarno Welleman lanceerde Roy van der Graaf en diens assist werd door Jesse Bottinga vakkundig afgerond.

De vreugde over deze goal was van korte duur, want toen een VOC-aanvaller vijf minuten later volkomen ongedekt mocht inkoppen en daarmee voor 3-2 zorgde, werd het natuurlijk nog billenknijpen voor het gedecimeerde DONK. Keeper Bas van der Eem toonde zich in een 1-op-1-situatie weer ijzersterk en in de absolute slotfase wist Lars Honkoop een gevaarlijke uitbraak van VOC te verijdelen...

Toch kreeg ook DONK nog kansen via Jesse Bottinga (twee kopballen) en de rappe Suleiman. Het bleef echter bij 3-2.

Al met al een prachtige prestatie van DONK 2 dat, met nog drie wedstrijden te gaan, onbereikbaar voor de concurrentie is geworden.

De trainers Frank van Loon en Remco Overkamp, gesecondeerd door teamleider Kees Vat, hebben een team neergezet dat voor elkaar door het vuur gaat. Dat heeft zich nu al twee jaar achter elkaar uitbetaald in een welverdiend kampioenschap.

Door: Joop Spee