Doelpuntenmaker Gakpo: we waren op zoek

21 November 2022, 19:34 uur
Sport
mainImage
ANP

Cody Gakpo wist precies wat hij moest doen toen hij Frenkie de Jong in de 84e minuut van de WK-wedstrijd tegen Senegal met de bal aan de voet zag opendraaien. "Dat was voor mij het moment om te gaan lopen. De bal van Frenkie viel precies achter de verdediging. Als je de bal dan aanraakt, zit de keeper meestal mis. Dat was ook het geval", zei de aanvaller van het Nederlands elftal kort na afloop bij de NOS.

Gakpo zette zijn hoofd tegen de voorzet van De Jong, vlak voor de vuisten van de uitkomende doelman Édouard Mendy die de bal miste. De PSV'er opende met zijn kopbal de score. Diep in de blessuretijd besliste invaller Davy Klaassen het duel met de 2-0. "Dit geeft natuurlijk een goed gevoel. We waren op zoek en uiteindelijk viel het doelpunt", zei Gakpo. "Dat is altijd lekker."

"Aan de bal waren we niet zo goed. We kunnen in balbezit veel beter", zei Gakpo over het moeizame optreden van Oranje. "Maar bij balbezit van de tegenstander deden we het wel goed. We moeten dit goed analyseren en kijken wat er beter moet in de volgende wedstrijd."


Door: ANP