Doelman Bijlow: ik houd me nu alleen met Jong Oranje bezig

1 June 2021, 20:15 uur
Sport
mainImage
ANP
Justin Bijlow.

Justin Bijlow gaat er niet vanuit dat hij na het EK met Jong Oranje nog aan moet sluiten bij het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer zette dinsdag een streep door de naam van de zieke Jasper Cillessen, waardoor Marco Bizot doorschoof als derde doelman achter Maarten Stekelenburg en Tim Krul.

"Ik ben nu met Jong Oranje bezig. Dat is al zo sinds ik weer fit ben en speel", aldus Bijlow dinsdag in het spelershotel van Jong Oranje in Boedapest, een dag na de zege van 2-1 tegen Jong Frankrijk in de kwartfinales.

Mocht een van de drie doelmannen de komende periode of tijdens het toernooi wegvallen met een blessure of het coronavirus, dan kan De Boer er alsnog voor kiezen om Bijlow erbij te halen. "Daar denk ik helemaal niet aan. Mocht het wel zo zijn, dan met alle liefde natuurlijk", aldus Bijlow, die daarover ook niet met de bondscoach van het Nederlands elftal heeft gesproken. "De Boer was een trainingsdag bij Feyenoord langs om te kijken. Toen hebben we de hand geschud, verder niet."

Bijlow, die dit seizoen werd geplaagd door een paar blessures, wordt door velen gezien als de toekomstige doelman van het Nederlands elftal. "Het is mooi dat mensen dat zeggen. Ik moet het laten zien. Als ik goed blijf presteren, hoop ik dat ik er binnenkort bij zit. Iedereen wil het hoogst haalbare, dat is het grote Oranje", aldus de keeper. "Mijn mooiste herinnering aan het Nederlands elftal? Toch wel de WK-finale van 2010. In 1988 was ik nog niet geboren, dus die kan ik niet noemen."

Van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, vindt het goed dat Bijlow bij Jong Oranje blijft. "Het lijkt mij voor Justin hartstikke goed om die wedstrijden hier te keepen. Anders gaat hij daarnaartoe en keept hij niet. Hij heeft dit seizoen sowieso al weinig wedstrijden gespeeld. Volgens mij is het voor hem hartstikke goed om te keepen, en voor ons ook trouwens."


Door: ANP