Dirk Kuijt verliest in leeg stadion ook tweede wedstrijd met ADO

14 August 2022, 15:00 uur
ANP
Dirk Kuijt.

Dirk Kuijt heeft ook zijn tweede wedstrijd als hoofdtrainer van ADO Den Haag verloren. In een leeg stadion moest ADO het afleggen tegen FC Den Bosch: 0-2. Kuijt debuteerde vorige week als trainer in het betaalde voetbal met een forse nederlaag bij Heracles Almelo (4-0).

ADO Den Haag moest de eerste thuiswedstrijd van het seizoen afwerken zonder publiek, als straf voor de ongeregeldheden tijdens de finale van de play-offs tegen Excelsior. Aanhangers van ADO kwamen direct na de verloren strafschoppenserie het veld op en bekogelden de supporters van Excelsior met onder meer vuurwerk. Ook buiten het stadion liep het uit de hand.

De spelers van ADO betraden zondag het lege stadion in groene T-shirts met daarop de tekst 'Our club, our city, our home'. De ploeg van Kuijt creëerde in het eerste half uur een groot aantal kansen, maar wist doelman Wouter van der Steen van Den Bosch niet te passeren. In de laatste minuten voor rust sloegen de Brabanders uit fraaie aanvallen twee keer toe. Anass Ahannach opende de score uit een aanval die hij zelf met een hakje had opgezet. Even later stelde hij Asier Córdoba in staat de 0-2 binnen te schieten. In de tweede helft bleef een opleving van ADO Den Haag uit.