Directeur FC Utrecht: reglementen moeten gevolgd worden

20 May 2021, 14:37 uur
Sport
mainImage
ANP

FC Utrecht snapt niet waarom de KNVB de reglementen niet volgt nu er een oplossing moet worden gevonden voor de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen Feyenoord. Daarom spant de club uit de Domstad een kort geding aan tegen de nationale voetbalbond, dat vrijdag om 14.00 begint.

FC Utrecht liep vorig jaar Europees voetbal mis omdat het de bekerfinale tegen Feyenoord niet meer mocht spelen na de uitbraak van het coronavirus. De club greep ook naast een Europees ticket omdat het met een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo 3 punten minder had dan Willem II.

"De reglementen zijn vorig jaar uitgebreid besproken met alle betrokkenen en geaccordeerd en recent nog aangepast ", zegt directeur Thijs van Es in een schriftelijke reactie. "Juist omdat niet iedere situatie was beschreven in eerdere reglementen. Nu de reglementen juist in deze situaties voorzien en duidelijkheid creëren onafhankelijk van welke club, of welk moment, vinden wij ook dat ze gevolgd moeten worden. Met het besluit dat nu is genomen, worden ze niet gevolgd. Daarom spannen we een kort geding aan."

In de huidige reglementen is een passage opgenomen dat de thuisspelende club op zoek moet naar een locatie op neutraal terrein en anders het risico op een reglementaire nederlaag loopt.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil niet dat Feyenoord zaterdagavond in Rotterdam voetbalt vanwege het Eurovisie Songfestival in Ahoy. De KNVB besloot donderdag de finale van de play-offs van zaterdagavond (20.00 uur) naar zondagmiddag (12.15 uur) te verplaatsen.

Volgens het bestuur betaald voetbal van de KNVB zijn de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de finale groter dan de gevolgen voor FC Utrecht als het een dag later moet spelen.


Door: ANP