Derde zege op rij voor Orange Lions MU16

10 August 2019, 21:01 uur

De Orange Lions MU16 blijven bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie in Montenegro winnen. Na Georgië en Cyprus moest zaterdag ook Tsjechië eraan geloven in Podgorica. De jonge Nederlandse basketballers, met het Goudse basketbal-talent Massal Diouf in de gelederen, wonnen na een goede eerste helft met 72-84. KWARTSTANDEN: 14-21; 22-29; 18-14; 18-20. Orange Lions staan nu ongeslagen bovenaan in groep B. Portugal is maandag om 16u00 de volgende tegenstander.

Game flow
Nederland leverde een ijzersterke eerste helft af waarin het maar liefst vijftig punten scoorde en bij rust veertien punten voorstond. Tot 14-12 mocht Tsjechië nog aan een zege denken, daarna marcheerde de ploeg van bondscoach Radenko Varagic met een 0-15 run door naar 14-27 en keek vervolgens nooit meer achterom. Tsjechië won nog wel het derde kwart (18-14), maar de zege van de Orange Lions kwam nooit in gevaar.

Top performers
Julian Dekker 17 punten (5/8) en 6/7 vrije worpen; Nino Vrencken 13 punten, 6 rebounds en 3 assists; Jacob TenBerge 14 (6/11); Odin Verhoeven 10 en 9 rebounds.

Opvallend
Nederland beschikt over een ijzersterke bank. Julian Dekker, Niek van der Plas en Odin Verhoeven tekenden samen voor 36 punten. Zelf schoot Nederland 45,2 procent van het veld en het hield de Tsjechen op 39,1 procent en 5 uit 26 procent achter de driepuntslijn.

Radenko Varagic (bondscoach): "Vandaag speelden we een een heel goede wedstrijd tegen een getalenteerde tegenstander. We moesten het tempo controleren, zorgvuldig met het balbezit omgaan en goed verdedigen. We waren in staat om dat te doen en zorgden er zo voor dat zij weinig konden scoren uit de fastbreak. We zijn trots op hoe we gespeeld hebben tegen Tsjechië, maar vanaf moet de blik alweer worden gericht op de volgende wedstrijd tegen Portugal."

Volgende wedstrijd: Nederland - Portugal (maandag 12 augustus, 16u00).

Door: Basketball.nl