Derde remise op rij voor Jodan Boys

21 September 2020, 10:10 uur
Jodan Boys
Yusri el Kandoussi (rechts) liet tegen Achilles Veen nog maar eens zien waarom hij zo goed kan voetballen.

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag voor de derde maal op rij gelijkgespeeld. In de uitwedstrijd tegen Achilles Veen kwam de formatie van Leen van Steensel al vroeg op voorsprong. In de tweede helft kwamen de Brabanders nog langszij. Zodoende de derde remise. Helaas geen drie punten, maar aan de andere kant blijft Jodan Boys nog ongeslagen.

Dat de hoofsdklasse A een razend sterke competitie is, bleek maar weer aan de eerste drie tegenstanders van Jodan Boys. Na Spijkenisse en SC Feyenoord moest Jodan Boys zaterdag naar het sterke Achilles Veen. De ploeg van Karelse die dit seizoen wil meespelen om promotie.

Achilles Veen schoot uit de startblokken afgelopen zaterdag. De ploeg van John Karelse wilde Jodan Boys gelijk een klap op de neus uitdelen om zo de gebruikelijke drie punten in Veen te houden. Gelukkig stond Rondeltap zijn mannetje. Schilders en Sebregts kregen de bal niet in het doel.

Nadat de Veense storm was gaan liggen trok  Jodan Boys de wedstrijd naar zich toe. Yusri el Kandoussi liet nog maar eens zien waarom hij zo goed kan voetballen. In de zesde minuut begon hij aan een schitterende solo, die hij bekroonde met een onhoudbaar schot buiten het bereik van de keeper. Net als vorige week tegen SC Feyenoord een lekkere vroege voorsprong.

Jodan Boys ging na de treffer goed door. De Gouwenaars hadden veelvuldig balbezit en leken op jacht naar de 0-2. Kort voor rust leek dit ook te gebeuren. Stefan den Horder speelde Yusri el Kandoussi goed vrij, maar zijn schot werd goed gepareeerd door keeper Schimmel. De bal belandde via de de doelman op de arm van een speler van Achilles Veen. Heel Jodan Boys dacht aan een penalty en ook de spelers van Achilles Veen schrikken, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Zo ging Jodan Boys met een 0-1 voorsprong rusten.

Ander spelbeeld
In de rust bleek dat Lazic niet verder kon. Leen van Steensel en Erik van Zoest moesten een puzzel leggen. Aan de rechterkant stond el Idrissi al noodgedwongen in de verdediging. Yannick Seijs kwam in de ploeg en Kevin de Vries schoof een linie naar achter. Trainer Karelse van Achilles Veen was niet tevreden over de eerste helft en hij paste in de rust een dubbele wissel toe. Die dubbele wissel leek zijn vruchten af te werpen. Het wedstrijdbeeld kantelde.

In de tweede helft werd Jodan Boys teruggedrongen en had Achilles Veen de bal zonder tot echt heel erg grote kansen te komen. Sterker nog het was Jodan Boys dat een kwartier na rust een grote kans kreeg. Borsboom stuurde Tuithof goed weg. Tuithof zag zijn doelpoging gered worden door de uitstekende keeper Schimmel van Achilles Veen. Niet veel later wist Achilles Veen het balbezit toch om te zetten in een doelpunt. De ingevallen Niek Wilborts, was weer eens de doelpuntmaker. Wilborts weet bijna altijd tegen Jodan Boys te scoren. Ook nu liet hij het net weer bollen. Wilborts draaide weg bij zijn tegenstander en schoot uit de draai via de vingertoppen van Rondeltap binnen.

Op jacht naar de overwinning
Een kwartier voor tijd kwam de tweede debutant binnen de lijnen bij Jodan Boys. Joey Vergunst verving Jeroen Borsboom. Bradley el Idrissi ging naar zijn vertrouwde positie in de aanval. Jodan Boys werd teruggedrongen door Veen, maar Rondeltap hield zijn ploeg in deze fase op de been. In de laatste tien minuten kreeg Jodan Boys nog twee grote kansen om de drie punten mee de bus in te nemen. El Kandoussi probeerde het maar weer eens, maar net als zo vaak zaterdagmiddag wist de keeper de bal uit het doel te ranselen. Twee minuten voor tijd maakte Massimo de Michele zijn debuut. Hij verving de moegestreden Jordi Tuithof. Net nadat de Michele in het veld stond leek el Idrissi de winnende op zijn schoen te hebben. Helaas werd ook zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal getikt. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Drie debutanten
Helaas geen overwinning. Maar de jongens kunnen ook weer trots op zichzelf zijn. Jodan Boys streed wederom voor wat het waard was. Drie jonge jongens maakten hun debuut in Jodan Boys 1. De Gouwenaars blijven ongeslagen en gaan er volgende week alles aan doen om in eigen huis de koploper ARC te verslaan. Het belooft dan weer een mooie middag te worden.

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Lazic (’46 Seijs), Rietveld, Heerkens, El Idrissi, De Vries, Tuithof (’88 De Michele), Bellahcen, Borsboom (’76 Vergunst), El Kandoussi, Den Horder.