Derde nederlaag voor Ronald Koeman

21 November 2020, 23:09 uur
Orange Pictures

Atlético Madrid heeft het FC Barcelona van trainer Ronald Koeman in de Spaanse voetbalcompetitie met 1-0 verslagen. Yannick Carrasco maakte het verschil door een inschattingsfout van doelman Marc-André ter Stegen af te straffen. Het betekende de eerste competitiezege ooit voor Atlético-trainer Diego Simeone op Barcelona.

De openingsfase van de kraker tussen de Spaanse grootmachten was met kansen voor beide ploegen opwindend. In blessuretijd van de eerste helft opende Carrasco de score namens de Madrilenen. Ter Stegen kwam ver uit zijn doel af, maar de Belg was hem te snel af. Van zo'n 30 meter schoof Carrasco de bal in het lege doel.

Kansen waren er wel degelijk voor de Catalanen, waar Frenkie de Jong de hele wedstrijd meespeelde, maar Atlético-goalie Jan Oblak voorkwam dat Lionel Messi en Clément Lenglet gelijk maakten.

Na een uur verving oud-Ajacied Sergiño Dest de geblesseerd uitgevallen Gerard Piqué, die met een ogenschijnlijk zware blessure het veld verliet.

Barcelona leed de derde nederlaag in La Liga en staat met 11 punten tiende. Atlético Madrid heeft 20 punten, evenveel als koploper Real Sociedad. De ploeg van Simeone heeft een wedstrijd minder gespeeld.