Gouds Dagblad | Dennis van den IJssel naar Ajax

Dennis van den IJssel naar Ajax

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voetbaltrainer en coach Dennis van den IJssel gaat komend seizoen aan de slag bij Ajax. Van den IJssel, die de laatste jaren hoofdtrainer was bij Jodan Boys, wordt de nieuwe assistent van John Heitinga bij Ajax onder 19. Twintig jaar geleden liep hij stage bij de Amsterdamse club en was hij al twee keer in de race voor de functie maar werd het toen net niet.

"Ik vind het heel bijzonder om aan de slag te gaan bij deze mooie club", vertelt Dennis. "Het is toch wel het hoogst haalbare als je kijkt op Nederlands niveau qua voetbalclub." Dennis zit niet lang stil, want dinsdag mag hij al aan de slag. Drie dagen in de week traint hij de jongens van onder 19 samen met John Heitinga.

De jeugdopleiding van Ajax is één van de beste en Dennis is dan ook benieuwd wat het verschil is tussen nu en twintig jaar geleden. "De club is zo gegroeid en verder ontwikkelt. Twintig jaar geleden was alles natuurlijk heel anders. De andere twee keer dat ik heb gesolliciteerd nam Ajax de keuze om oud spelers aan te nemen in plaats van mij. Dat ze nu aan mij hebben gedacht, is toch wel leuk. Ben ik toch al die tijd bij ze blijven hangen!"

Dennis gaat in ieder geval het komende jaar aan de slag bij de club, dit doet hij nog naast zijn eigen bedrijf. "De combinatie is goed te doen. Ik kon deze kans niet laten schieten."

Eerder dit seizoen kondigde Van den IJssel zijn vertrek als hoofdtrainer bij Jodan Boys aan. Hij nam zich voor niet meer als hoofdtrainer in het amateurvoetbal aan de slag te gaan, om zich volledig te kunnen richten op zijn voetbalopleidingscentrum. ,,Soms komen dit soort kansen voorbij’’ vertelt Van den IJssel verheugd over de stap naar Ajax. ,,Ik kreeg een berichtje van de hoofd jeugdopleidingen van Ajax. Hij nodigde mij uit voor een oriënterend gesprek. Dat beviel goed en zo werd het concreet. Bij Ajax ga ik aan de slag op maandag, dinsdag en donderdag. En natuurlijk op zaterdag. Het is goed te combineren met mijn bedrijf, waarvoor ik de werkzaamheden flexibel kan indelen en ook ‘s avonds kan werken.’’


Foto: Digitaal Dagblad