De Kuip nog niet haalbaar voor voetbalsters Oranje

6 September 2023, 18:08 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands vrouwenelftal wilde de komende Nations League-wedstrijd tegen Engeland graag in De Kuip spelen, maar dat bleek nog onhaalbaar. Bondscoach Andries Jonker zegt dat hij dit verzoek bij de KNVB heeft neergelegd, maar "het is helaas financieel nog niet rond te breien". Het uitduel met Engeland is later dit jaar wel op Wembley, waar zo'n 90.000 mensen in kunnen.

Bij de loting voor de Nations League sprak Jonker met Sarina Wiegman, de bondscoach van Engeland. "Toen heb ik gesuggereerd: bij jullie op Wembley en bij ons in De Kuip. Ik had graag gezien dat dat was gelukt, maar nu wordt het in ieder geval op Wembley een mooi affiche."

Oranje neemt het op 26 september in Utrecht op tegen de ploeg van Wiegman. De Galgenwaard heeft plek voor ongeveer 24.000 toeschouwers, zo'n beetje de helft van De Kuip in Rotterdam. "Maar in Utrecht spelen de meiden graag en het is centraal. Ik hoop dat het stampvol zit."

In de Nations League staat plaatsing voor de Olympische Spelen van volgend jaar op het programma. Daarvoor moet Oranje in ieder geval de groep winnen en dus zien af te rekenen met WK-finalist en Europees kampioen Engeland. Oranje strandde vorige maand zelf in de kwartfinales van het WK.


Door: ANP