Dames VollinGo zicht op promotie

15 April 2019, 09:54 uur
Sport
mainImage
Vollingo

Het afgelopen weekeinde was spannend voor veel volleybalteams: het laatste competitieweekend, en voor sommigen hangt hier nogal wat vanaf.

De apotheose van Dames 1…
Voor VollinGo Dames 1 bijvoorbeeld. Sinds januari, na veel wedstrijden winnen, ineens titelkandidaat in de 1e divisie. Iets wat aan het begin van het seizoen geenszins in de planning cq verwachting lag. Linkerrijtje, dat was het doel. Nou ja, doel behaald zullen we maar zeggen. 

Met als uitgangspositie een 2e plek in de poule, mocht dames 1 op 13 april aantreden in en tegen Rijswijk dames 1, degradatiekandidaat. In afwezigheid van hoofdcoach John Stubbe, stond Edward van Erp deze wedstrijd aan het roer van de Goudse ploeg. De eerste set verliep onder toeziend oog van aardig wat VolllinGo-supporters bijzonder soepel en vlot. 11-25 voor VollinGo. Maar pas op, onze meiden hebben vaker een set zo makkelijk gewonnen om daar bepaald niet op voort te borduren. Zo ook deze wedstrijd. De 2e set waren de rollen volledig omgekeerd. De pass bij VollinGo liep totaal niet, waardoor er geen fatsoenlijk spel uit kwam. Rijswijk greep de hele hand en pakte de set vrij makkelijk met 25-16. Daarmee gaf VollinGo al een kostbaar en noodzakelijk punt uit handen. Set 3 en 4 gingen bepaald niet vanzelf, maar VollinGo herpakte zich in voldoende mate om deze beide sets naar zich toe te trekken. Vooral de laatste set, toen er last minute nog wat VollinG-aanhang binnenkwam die flink de boel opstookte, kregen de meiden weer wat extra energie. Einduitslag 1-3 voor VollinGo.

Alleen voldoende als concurrent Sliedrecht minimaal 2 punten zou laten liggen. Wat zij dus niet deden; zij wonnen met 3-1 en zijn daarmee kampioen in de 1e divisie.

Voor het vrouwelijke vlaggenschip betekent dit het spelen van opvulwedstrijden tegen de nummer 2 van de andere 1e divisiepoule. Althans, normaal gesproken. Naar nu blijkt, ziet VC Sneek af van de kans op promotie, net als de nr 3 in die poule. Volgens de regels van de Nevobo maakt de nr. 4 geen aanspraak op het spelen van opvulwedstrijden en is VollinGo dames 1 dus het eerst aangewezen team om een eventueel vrij te vallen plek in de Topdivisie op te vullen. Afwachten dus.

… en Dames 2
Maar ook VollinGo dames 2 mocht nog flink aan de bak. Vanaf januari, toen zij wisselend nr. 1 en 2 stonden in hun poule, hebben deze dames gezamenlijk besloten ‘ervoor’ te gaan. Wat is ervoor? Nou, het kampioenschap dus. En tot op de laatste dag was het spannend, hoewel VollinGo een achterstand van toch wel 4 punten had t.o.v. concurrent DVC, wat betekende dat VollinGo geen punt mocht laten liggen in de laatste wedstrijd en DVC er minimaal 2 moest laten liggen. Een bijzonder kleine kans dus.

Dames 2 speelde vrijdagavond al, tegen Majella, middenmoter in deze promotieklasse. Bij goede winst konden zij de druk voor DVC dus flink opvoeren. En dat deden ze.
De 1e set was close, 23-25 voor VollinGo, de tweede echter heel duidelijk, 14-25. Toen de beruchte 3e set, en die werd heel spannend. Maar de VollinGo-meiden hielden het ‘koppie’ erbij en pakten ook deze met 24-26.

Winst dus al binnen, maar wetende dat dit echt niet genoeg was, gingen ze van start in de 4e set. Majella hield deze set steeds de leiding, met tussen de 3 en 6 punten verschil. Het leek niet te gaan lukken voor VollinGo. Op 20-23 voor Majella leek de set eigenlijk wel gespeeld. Maar… niets was minder waar. VollinGo kreeg het op de heupen en kroop punt voor punt naar een gelijke stand. 24-24, 25-25 en toen 25-26 voor VollinGo en matchpunt. En die pakten de Goudse dames direct: 25-27 en dus een 0-4 overwinning!

Vervolgens dus de zaterdag nog afwachten. DVC, dat slechts 1 punt nodig had, deed wat nodig was en won met 3-1. Dus VollinGo Dames 2 is 2e in de poule en speelt op zaterdag 20 april PD-wedstrijden in Weesp.

Tijden:
15.15 uur: VollinGo D2- Thor D2
16.30 uur: Waterlanders D1 – VollinGo D2