Coronatesten bij spelers Oranje allemaal negatief

14 November 2020, 15:39 uur
Sport
mainImage
ANP
Bondscoach Frank de Boer.

Bondscoach Frank de Boer heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina de beschikking over zijn gehele selectie. De coronatesten van alle 23 spelers zijn negatief uitgevallen, meldde de bondscoach zaterdag in Zeist.

Tonny Vilhena testte dinsdag positief op het coronavirus en verliet daardoor direct het trainingskamp van Oranje. De overgebleven spelers ondergingen de laatste drie dagen twee testen.

"We hebben weer genoeg dingen in onze neus gehad", zei De Boer, die het een spannend moment blijft vinden. "Ik stap af en toe bij de dokter naar binnen en krijg dan te horen dat de uitslagen nog niet binnen zijn. Uiteindelijk kregen we het signaal dat alles op groen staat."

Vilhena testte inmiddels, buiten het trainingskamp van Oranje om, ook negatief. De Boer: "Ik ben geen dokter. Misschien had hij het al. Hij is eerder heel ziek geweest. Toen zeiden ze dat het geen corona was. Misschien was het dat toch wel en zat hij, toen hij zich bij het Nederlands elftal meldde, in de laatste fase. Dat zou kunnen."


Door: ANP