Coach van Feyenoord is niet jaloers op miljoenen van Ajax en PSV

18 August 2023, 16:43 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot van Feyenoord is niet jaloers op zijn collega's van Ajax en PSV, die hun selecties kunnen vullen met aanwinsten die de club uit Rotterdam niet kan betalen. "Want dan had ik naar die club moeten gaan waar ik volgens jullie heen ging", doelde hij tijdens zijn persconferentie voor de stadsderby van zondag tegen Sparta Rotterdam op Tottenham Hotspur. "Ik weet wat er bij Feyenoord mogelijk is. Daarbij hebben we de afgelopen twee jaar bewezen dat we met onze middelen ook succesvol zijn."

Feyenoord is vooralsnog als enige Nederlandse club zeker van inkomsten uit de lucratieve Champions League. Toch is de club deze zomer niet zo daadkrachtig als bijvoorbeeld PSV, dat het vertrek van Xavi Simons razendsnel oploste met de komst van Noa Lang en Ricardo Pepi. En na Jerdy Schouten komt misschien ook nog Sergino Dest naar Eindhoven.

Schouten en Lang stonden ook op het verlanglijstje van Feyenoord. Maar Club Brugge en Bologna eisten zo'n 15 miljoen euro, inclusief bonussen. Die bedragen zijn Feyenoord nog te gortig. Ajax zit nog ruimer bij kas dan PSV en is bereid komende week ruim 20 miljoen euro te betalen voor Josip Sutalo, een centrale verdediger van Dinamo Zagreb.

Feyenoord verkocht deze zomer Orkun Kökcü voor een recordbedrag van 25 miljoen euro aan Benfica. Maar zelfs met de gegarandeerde miljoenen uit de Champions League slaagde de kampioen er niet in Lang en Schouten in te lijven. "Ik weet wel hoe dat komt", zei Slot. "Voor mijn komst is er hier vijf jaar lang meer uitgegeven dan er binnenkwam. Daar kan je niet mee doorgaan."

Feyenoord versterkte zich deze zomer met Ayase Ueda (9 miljoen euro), Ramiz Zerrouki (8 miljoen euro) en Calvin Stengs (6 miljoen). "Laten we niet vergeten dat wij voor ons doen ook fikse transferbedragen hebben betaald", benadrukte Slot. Feyenoord haalde ook Thomas Beelen (2 miljoen), Bart Nieuwkoop (2 miljoen) en Thomas van den Belt (1 miljoen) naar Rotterdam. De club wil ook nog linksbuiten Luka Ivanusec van Dinamo Zagreb overnemen en onderzoekt of het Oussama Idrissi weer van Sevilla kan huren.

Slot sluit niet uit dat Feyenoord over drie of vier jaar wel financieel kan concurreren met Ajax en PSV. "We hebben een jonge selectie met veel talenten", zei hij. "En begrijp me niet verkeerd, ik ben ook heel tevreden over de selectie die ik nu heb. Met deze spelersgroep kunnen we onze supporters opnieuw tevreden stellen. Daar heb ik alle vertrouwen in. In mijn eerste seizoen hier haalden we een Europese finale en afgelopen seizoen werden we kampioen. Ook met ons budget kunnen we heel aardig concurreren."

 


Door: ANP