Coach Arne Slot plaatst zijn collega Simeone op een voetstuk

4 October 2023, 10:19 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot heeft zijn collega Diego Simeone op een voetstuk geplaatst vlak voor het uitduel van Feyenoord met Atlético Madrid in de Champions League. "Hij doet het al twaalf jaar fantastisch hier", zei hij dinsdag op een afsluitende persconferentie voor de tweede wedstrijd van dit seizoen in de groepsfase van de koningsklasse. "Hij is een groot voorbeeld voor ons."

"Simeone moet het opnemen tegen clubs die veel meer te besteden hebben", doelde Slot op Real Madrid en FC Barcelona. "Dat maakt de prestaties van Atlético onder hem nog knapper. Hij begon bij Atlético toen de club in financiële problemen zat. Dit mooie stadion staat er nu ook door de trainer van Atlético. Hij is een inspiratiebron voor ons geweest. Het ligt nu misschien iets anders. Maar zeker dan afgelopen jaren hadden wij ook veel minder dan Ajax en PSV te besteden."

Slot werd twee jaar geleden na een oefenwedstrijd tegen Atlético bijna omver geduwd door een boze Simeone, die waarschijnlijk niet wist dat hij met de trainer van Feyenoord te maken had. "Maar daar hecht ik geen waarde meer aan", zei Slot. "Voor mij was dat niet meer dan een voetnoot. Hij was boos en wil zelfs oefenduels niet verliezen. Hij kan als geen ander zijn mentaliteit op zijn spelers overbrengen. Ik kan alleen maar heel veel respect voor hem hebben. Zoals bekend geniet ik van Guardiola als zijn ploeg in balbezit is. Maar Simeone laat zien wat spelers moeten doen als ze de bal niet hebben."

 


Door: ANP