Cijfers spreken Jodan Boys tegen

11 October 2019, 11:00 uur
Sport
mainImage
Jodan Boys

Na twee thuiswedstrijden op rij speelt Jodan Boys aankomende zaterdag een uitwedstrijd tegen Achilles Veen. De trouwe Jodan Boys-volgers zullen deze wedstrijd met scepsis tegemoet zien, wetende dat Jodan Boys in de afgelopen jaren tien keer tegen Achilles heeft gespeeld. Acht wedstrijden werden verloren, er werd slechts twee keer gelijkgespeeld en er werd geen één keer gewonnen.

Als we dan toch met cijfers en historie in de weer zijn, gaan we nog één keer terug naar die wedstrijd in Heerjansdam op 24 mei 2008. De beslissingswedstrijd om promotie naar de hoofdklasse (toentertijd het hoogste amateurniveau). Op deze warme zaterdagmiddag in mei wist Jodan Boys Achilles Veen wel te verslaan. Ard Blok, Cees Graafland en George Suers waren trefzeker. Achilles Veen wist slecht één keer te scoren. Na het laatste fluitsignaal barstte een waar volksfeest los op het veld van Heerjansdam.

Actualiteit
Dan nu terug naar de actualiteit. Achilles Veen heeft zich afgelopen zomer goed geroerd op de transfermarkt. Niet alleen trainer John Karelse kwam naar sportpark de Hanen Weide, in zijn kielzog kwamen nog zes spelers, waaronder clubtopscorer  Rémon Koenen. Met een bredere selectie dan andere jaren willen de Brabanders dit jaar langer mee blijven doen in de top van de ranglijst. Het eerste succes werd al behaald. In de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker werd HHC Hardenberg, na een bloedstollende penaltyreeks, verslagen. Achilles Veen ontvangt nu op 29 oktober eerstedivisionist Roda JC in de eerste ronde. Op voorhand een schitterend affiche.

Vorige week liep Achilles Veen tegen de derde competitienederlaag van het seizoen op. In Utrecht verloor de ploeg van Karelse met 2-1 van DHSC. Ondanks de nederlaag scoort de ploeg makkelijk. Achilles’29, werd enkele weken eerder, zelfs met 7-0 verslagen.

Dan kijken we naar de Goudse ploeg. Jodan Boys heeft in de laatste twee wedstrijden zes punten laten liggen. Zowel tegen Duno als tegen AZSV zag het ernaar uit dat Jodan Boys punten ging pakken. Maar helaas het scorebord was twee maal duidelijk! Zowel DUNO als AZSV keerden met een 1-2 overwinning huiswaarts. Jodan Boys was in beide wedstrijden in ieder geval niet de onderliggende partij. Deze week is er weer hard gewerkt in aanloop naar het treffen met Achilles Veen! Laten we hopen dat het nu in de elfde ontmoeting tegen Achilles Veen wel raak is. Dan kan er net als in 2008 een klein feestje worden gevierd.

De wedstrijd begint om 14u30 en wordt geleid door scheidsrechter H.C.A. Michielsen.