Brons voor Ruben Raghunath bij NK Judo

9 April 2018, 11:15 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ruben Raghunath heeft tijdens het Nederlands kampioenschap judo in het Groningse Leek afgelopen zaterdag de bronzen medaille weten te bemachtigen.

De judoka van Den Edel Gouda NL won in de klasse tot 66kg na een bye in de eerste ronde, de tweede ronde met veel overtuiging op ippon. In de kwartfinale kon zijn tegenstander geen potten breken bij het Goudse talent, die zijn tegenstander de maximale straffen voor passiviteit wist op te leggen. In de halve finale was de latere kampioen van Nederland Tommy vd Hoven uit Maasluis te sterk, waardoor Raghunath alleen nog brons kon halen.

In de strijd om het brons stond Björn van der Geest van Kenamju uit Haarlem tegenover de Gouwenaar. Na een spannende partij maakte Raghunath met een schitterende schouderworp een einde aan de wedstrijd. Derde van Nederland.Ruby Vogelzang en Nick van Hattem, eveneens afkomstig van de Goudse sportclub Den Edel, strandden beiden in de kwartfinale. In de herkansing ronden wisten ze allebei nog wel een wedstrijd te winnen. De laatste horde richting de strijd om het brons was er helaas voor hen één te veel, waardoor een zevende plaats tijdens dit nationale kampioenschap het hoogst haalbare bleek.