Gouds Dagblad | Beslissingen nog even uitgesteld

Beslissingen nog even uitgesteld

mainImage

De beslissingen in de Eredivisie Heren waterpolocompetitie werden nog even uitgesteld. Dat kwam met name door het 12-12 gelijkspel in de Oostelijke derby tussen Schuurman BZC en Het Ravijn. Daardoor staan de posities 7 t/m 9 nog altijd niet vast. Het lijstje gegadigden voor de play-offs werd wel iets kleiner. ZPB verloor met 11-4 van GZC Donk en is daardoor definitief veroordeeld tot het spelen van play-outs. 

In Borculo ging het duel vanaf het begin af aan er stevig op, waarin beide ploegen twee periodes de overhand hadden. Schuurman pakte een 4-1 voorsprong, Het Ravijn knokte zich terug tot 7-7. Daarna had de thuisploeg weer een voorsprong te pakken. Toch wist Laurens-Jan Schothans namens het Ravijn - met zes treffers verantwoordelijk voor de helft van de doelpunten - 23 seconden voor het einde de 12-12 te maken. 

Betreft plaatsing voor de play-offs heeft Het Ravijn nu alles in eigen hand. Winst volgende week tegen Schoonderbeek ZPC Amersfoort is genoeg voor een plek bij de eerste acht. Schuurman mag ook nog altijd hopen, maar dan is volgende week wel winst nodig tegen Polar Bears. Mocht dat scenario zich uitrollen, is De Ham kind van de rekening. De Hammers, die met 8-12 verloren van ZVL, staan nu drie punten voor op de Borculoërs, maar hebben een negatief onderling resultaat. Zelf speelt de ploeg zaterdag tegen het al reeds geplaatste ZV De Zaan.

Toppers kennen eenvoudig weekend
De bovenste ploegen in de Eredivisie hadden dit weekend weinig moeite met hun tegenstanders. Koploper AZC won uiteindelijk 'maar' met 13-9 van Polar Bears, maar hadden halverwege de wedstrijd al een 9-2 voorsprong te pakken. Nummer twee UZSC won met 4-14 van SVH. De Rotterdamse tegenstander wist pas in de derde periode voor het eerst te scoren. Lichtpunt voor UZSC was de rentree van Benjamin Hoepelman en Pascal Janssen, wat vooral de doelpuntenproductie weer goed moet doen. GZC Donk zat na twee periodes al op rozen met een 7-1 tussenstand, daarna dobberde de wedstrijd naar een 11-4 eindstand.

Betreft plek vier deed ZVL-1886 goede zaken. Dankzij de 8-12  winst op De Ham en is plek vier weer in handen. Het onderling resultaat met Polar Bears is precies gelijk (twee keer 9-8), alleen het doelsaldo is met drie doelpunten in het voordeel van de Leidse ploeg. Voor ZPC Amersfoort was er een lichtpunt in aanloop naar de play-outs. De Amersfoorters wisten een punt te veroveren tegen ZV De Zaan, het duel eindigde in 10-10.

Nare smaak
In de Eredivisie Dames gaf koploper Polar Bears de winst van vrijdagavond in de topper tegen Widex GZC Donk een uitstekend gevolg door ook haar tweede wedstrijd dit weekend te winnen. In Zaandam wonnen de berinnen ditmaal met 5-11 van ZV De Zaan. GZC Donk spoelde de nare smaak van de nederlaag tegen de berinnen flink van zich af. ZPB H&L Productions was daarvan het slachtoffer. In Gouda werd het maar liefst 18-1. 

ZPB is nu klaar in de reguliere competitie en kan zich opmaken voor de kwartfinale van de play-offs, waarin het opnieuw mag spelen tegen de Goudse tegenstander. De derde wedstrijd deze speelronde ging tussen UZSC en ZVL-1886. In Utrecht ging de wedstrijd twee periodes gelijk op (1-2 en 1-1), daarna nam UZSC afstand (4-1, 3-1). Daarmee is de Utrechtse ploeg verzekerd van de derde plek. In de play-offs zal de ploeg daardoor spelen tegen datzelfde ZVL of ZV De Zaan.

Eredivisie Dames
Vrijdag 5 april
Polar Bears - Widex GZC Donk 5-4
Periodestanden: 1-3, 1-0, 1-1, 2-0
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina ten Broek 2, Lola Moolhuijzen, Laura Schinkel, Fleurien Bosveld.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 2, Melissa Dongelmans, Marit van der Weijden.

Zaterdag 6 april
Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions 18-1
Periodestanden: 7-0, 4-1, 2-0, 5-0
Doelpuntenmakers GZC Donk: nnb.
Doelpuntenmakers ZPB: Karlijn Fokke.

Eredivisie Heren
Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions 11-4
Periodestanden: 3-0, 4-1, 1-1, 3-2
Doelpuntenmakers GZC Donk: nnb.
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 3, Twan de Kadt.


Foto: Orange Pictures