Babel test bij sneltest alsnog positief op coronavirus

15 November 2020, 21:35 uur
Sport
mainImage
ANP
Ryan Babel.

Ryan Babel is zondag alsnog positief getest op het coronavirus. Dat gebeurde na een sneltest die werd afgenomen bij de aanvaller van Oranje die zich niet helemaal lekker voelde. Babel ontbrak om die reden in de selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina (3-1) in de Nations League.

Babel onderging afgelopen week drie coronatesten. Die vielen allemaal negatief uit. Omdat Babel zondag klachten had, was besloten ruim voor de wedstrijd hem terug te brengen naar het spelershotel en hem daar af te zonderen in een aparte vleugel.

Bondscoach Frank de Boer weet nog niet of Babel terugkeert in de selectie voor de uitwedstrijd van woensdag tegen Polen. "We volgen de protocollen. Hij voelde zich niet lekker en daarom hebben we hem uit de groep gelaten. Morgen wordt hij sowieso weer getest, net als wij allemaal. In het verleden zijn al meer fouten testen geweest. Laten we hopen voor Ryan dat dat nu weer zo is. Maar hij had in ieder geval wel symptomen. Dan nemen wij geen risico. Dat bleek uiteindelijk een goede keuze te zijn."

De selectie van Nederland telt nu nog 22 spelers. De Boer weet nog niet of hij een vervanger voor Babel oproept als de aanvaller van Galatasaray maandag opnieuw positief test.


Door: ANP