AZC wint waterpolo-kraker van Widex GZC Donk

27 January 2019, 20:33 uur
Sport
mainImage

De topper tussen Widex GZC Donk en AZC in de Eredivisie Heren ging gisteravond gewonnen door de Alphenaren. In Gouda hielden beide ploegen elkaar continu in evenwicht, totdat AZC in de vierde periode via treffers van Sebastiaan van Mil en Filip Coric naar een 7-9 voorsprong ging. Ondanks de aansluitingstreffer van Cas Westerwoudt konden de Gouwenaren niet meer langszij komen. 

Dankzij het verlies is het gat tussen de ploegen nu opgelopen tot twaalf punten in het voordeel van AZC, waar Mick van den Bree (zie frontfoto) zijn officiële debuut maakte als coach. In hun kielzog wist UZSC ook te winnen en de marge op één punt te houden. In eigen bad won de ploeg met 16-9 van Schuurman BZC. Met name in de eerste (6-2 winst) en derde periode (6-3) maakten de Utrechters het verschil. Jan-Willem Slaghuis (Schuurman BZC) en Pascal Janssen (UZSC) scoorden beide vier keer. 

Copy%20of%20Programma%20Eredivisie%20Heren%20(1).png

Polar Bears en Widex GZC winnen
In de Eredivisie Dames werden er twee wedstrijden gespeeld. Koploper Polar Bears bleef met haar vijfde winst uit evenzoveel wedstrijden ongeslagen. Ditmaal was ZV De Zaan een prooi van de berinnen, die met 13-7 zegevierden. In Nijverdal versloeg GZC Donk thuisploeg Het Ravijn met 5-8. Dat terwijl de Nijverdallers halverwege nog met 4-3 voorstonden. Dankzij de winst in GZC Donk nu de enige nummer twee, die positie moest de ploeg eerst delen met UZSC en Het Ravijn. 

Programma%20Eredivisie%20Dames%20(4).png

Zaterdag 26 januari
Widex GZC Donk - AZC 8-9
Periodestanden 2-2, 2-3, 2-2, 2-2
Doelpuntenmakers GZC Donk: nnb.
Doelpuntenmakers AZC: Dejan Indjic 3, Laszlo Nagy 2, Sebastiaan van Mil, Jort Stienstra, Nathan de Zwaan, Filip Coric.

Eredivisie Dames
Het Ravijn - Widex GZC Donk 5-8
Periodestanden: 2-2, 2-1, 0-4, 1-1
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen 3, Lotte Beunk, Charlotte Mensink.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 4, Kahly Kruisinga, Lindi Stolle, Storm Willemsen, Kayleigh Schonewille.

Bron: waterpolo.nl