AZ - NEC gestaakt, spits Bas Dost bij kennis van veld gedragen

29 October 2023, 19:00 uur
ANP
Bas Dost zakte in elkaar tijdens de wedstrijd AZ-NEC.

De wedstrijd tussen AZ en NEC is definitief gestaakt. Beide clubs besloten niet meer verder te spelen nadat spits Bas Dost van de bezoekers uit Nijmegen op het veld in elkaar was gezakt.

Ongeruste spelers van beide clubs schermden de 34-jarige Dost vervolgens met een groot doek af. Na een aantal spannende minuten werd duidelijk dat de aanvaller bij kennis was. Dost werd onder groot applaus van supporters van beide clubs met een brancard van het veld gedragen. De spelers van AZ en NEC besloten niet meer verder te spelen. AZ keek in de 90e minuut tegen een achterstand van 1-2 aan.

Toegesproken
NEC-spits Bas Dost heeft vlak nadat hij in elkaar was gezakt tijdens het Eredivisieduel bij AZ, weer zijn teamgenoten toegesproken in de kleedkamer terwijl hij rechtop zat. Dat zei een geëmotioneerde NEC-directeur Wilco van Schaik voor de camera bij ESPN. "Gelukkig zijn we in Nederland goed op zulke situaties ingesteld. Dat redt wel levens."

Er ging een defibrillator het veld op, al is niet duidelijk of die ook moest worden gebruikt. "Niemand hier wist wat er gebeurde, totdat scheidsrechter Jeroen Manschot zei dat er een teken van leven was en Bas weer bij was. Ik denk dat Bas geluk heeft gehad dat het medisch team zo snel erbij was."