Arne Slot geniet van dominantie Feyenoord bij FC Utrecht

3 September 2023, 16:46 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot had zondag na de overtuigende zege van zijn elftal bij FC Utrecht (1-5) bijna niets te klagen. "Het was eenrichtingsverkeer. We hebben de bal bijna niet afgestaan. Het enige verwijt dat ik mijn elftal kan maken, is dat het bij rust pas 2-1 was", zei hij in Stadion Galgenwaard.

Alleen Santiago Giménez en Calvin Stengs waren voor rust trefzeker voor de Rotterdammers. "We speelden aardig wat kansen bij elkaar", zag Slot. "Ik heb het in de rust maar positief gedraaid richting de jongens door te zeggen dat ik er dankzij de kleine voorsprong zeker van was dat ze in de tweede helft ook weer fanatiek zouden beginnen."

Slot vond de tweede treffer van Feyenoord de belangrijkste, maar de vierde de mooiste. "We hadden de bal voor dat doelpunt al een tijdje in ons bezit. Het is geen verrassing dat hij hem zo binnen schiet. Dit is wel een spits die een doelpunt kan maken", sprak de coach over de Japanse invaller Ayase Ueda.

Slechte seizoensstart

Met de ruime zeges op Almere City (6-1) en FC Utrecht is de slechte seizoensstart vergeten bij Feyenoord. Slot: "De frustratie was best wel aanwezig. Ik geniet nu alweer een paar weken van Feyenoord, ook op trainingen. Het verschil in wedstrijden is dat we nu weer in staat zijn ons spel om te zetten in kansen en doelpunten. Dan zie je waartoe we in staan zijn als we een complete selectie hebben."

De trainer van Feyenoord complimenteerde Calvin Stengs, die het tweede doelpunt maakte. "We weten dat hij geweldig kan voetballen. Dat moet hij leren om te zetten in meer rendement. Dat schiet nu aardig op."

 


Door: ANP