Gouds Dagblad | Ajax wint de beker in de Kuip

Ajax wint de beker in de Kuip

mainImage

Ajax heeft de KNVB-beker gewonnen. De club uit Amsterdam versloeg in de finale Willem II met 4-0. Ajax legde binnen twee minuten de basis voor de negentiende nationale beker uit de clubhistorie. Daley Blind opende in de 38e minuut de score, op aangeven van Dusan Tadic. Nauwelijks een minuut later bekroonde Klaas-Jan Huntelaar een mooie aanval die door Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech werd opgezet. Huntelaar tekende in de 67e minuut ook voor de 3-0 in een uitverkochte Kuip. Rasmus Kristensen liet Ajax nog verder uitlopen (4-0).

Trainer Erik ten Hag kon tijdens de bekerfinale enkele spelers rust geven voor de beslissende wedstrijd van woensdag tegen Tottenham Hotspur om een plaats in de finale van de Champions League. David Neres, Lasse Schöne en Joël Veltman verschenen niet aan de aftrap. Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Frenkie de Jong mochten eerder naar de kant.

De bekerfinale werd  na een klein uur een paar minuten stilgelegd omdat supporters van de Amsterdamse club vuurwerk afstaken. Door grote rookwolken was het zicht op het speelveld van de Rotterdamse Kuip even onvoldoende. Fans van Ajax staken vlak voor het eerste fluitsignaal ook al vuurwerk af.

De KNVB vreesde al dat fans vuurwerk mee naar binnen zouden smokkelen. Achter beide doelen hingen grote netten die moesten voorkomen dat brandende fakkels het speelveld zouden beschadigen.