Aafke van Leeuwen wederom sportvrouw van Gouda

20 February 2020, 22:30 uur
Sport
mainImage

De winnaars van de Goudse Sportverkiezing 2018-2019 zijn bekend. Aafke van Leeuwen (Jiu Jitsu Sportschool Den Edel) werd wederom sportvrouw, Bastiaan de Knoop (Goudse Reddings Brigade) werd sportman. Als sportploeg kwamen de waterpolosters van Widex GZC Donk naar voren. Sporttalent werd Liam Rietbroek van Jiu Jitsu Sportschool Den Edel.

De prijzen voor de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg werden verdeeld bij de officiele opening van de nieuwe sporthal aan het Tobbepad dat vanavond de naam Dick van Dijk kreeg. Het publiek was in grote getale aanwezig. De avond werd begeleid door John Stubbe, entertainer bij grote sportevents en volleybaltrainer/coach van Vollingo dames 1.

Deze editie stond in het teken van 'ontmoeten'. Ontmoetingen van en mét sporters, vrijwilligers, genomineerden, voorzitters en leden van sportverenigingen, gemeenteraad en het bedrijfsleven. Maar ook de ontmoeting van sport met cultuur en onderdelen uit het onlangs ondertekende Goudse sportakkoord komen voorbij in het programma. Deze avond bood de uitgelezen mogelijkheid voor al deze partijen om met elkaar in contact te komen. De avond werd georganiseerd door SPORT·GOUDA in samenwerking met de VGSO, RTV Gouwestad en de Gemeente Gouda.

De nominaties voor en de uiteindelijke sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van het jaar werden gekozen door de jury, bestaande uit sportjournalisten van diverse Goudse media en de VGSO.

De aftrap van de Goudse Sportverkiezing was het bekendmaken van de naam van de nieuwe hal door wethouder Michiel Bunnik. Ter ere van de officiële opening is er naast de Sportverkiezing ook een feestweek, zodat alle Goudse inwoners kennis kunnen maken met de nieuwe sporthal aan het Tobbepad naast het Groenhovenbad. Deze feestweek, met een mooi en divers programma, is de week na de opening: van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari.

Nog op een rijtje alle genomineerden:

SPORTTALENT
Liam Rietbroek (Jiu Jitsu Sportschool Den Edel)
Jochem Ribberink (Atleet AV Gouda)
Rik Smitskamp (Shaolin Kempo Shaolin Kempo Kai Gouda)

SPORTMAN
Boy Vogelzang (Jiu Jitsu Sportschool Den Edel)
Bastiaan de Knoop (Zwemmend redden Goudse Reddingsbrigade)
Pascal van Norden (Ultra-Atleet AV Gouda)

SPORTVROUW
Lisa Bruijnincx (Roeister Roei en Zeilvereniging Gouda)
Aafke van Leeuwen (Jiu Jitsu Sportschool Den Edel)
Nikki Smitskamp (Shaolin Kempo Shaolin Kempo Kai Gouda)

SPORTTEAM
Jongens U-14 1 Bouncers Basketball
Dames 1 Widex GZC Donk
Dames 1 Vriendenschaar