Gouds Dagblad | 3de wereldtitel jiujituska Aafke van Leeuwen

3de wereldtitel jiujituska Aafke van Leeuwen

mainImage

Bij de wereldkampioenschappen jiujitsu voor senioren heeft Aafke van Leeuwen voor de derde keer de wereldtitel veroverd. Bij het onderdeel fighting in de klasse tot 70 kilogram won ze de finale met 11-7 van de Duitse Theresa Attenberger. De als eerste geplaatste Van Leeuwen was in de eerste ronde vrijgeloot en won haar eerste partij met twee punten verschil van Annalena Bauer uit Duitsland. In de halve finale trof ze Clarisse Habricot. Met drie punten verschil werd de wedstrijd van de Française gewonnen.

Boy Vogelzang (-77 kg) eindigde met WK-brons. Vogelzang bereikte de kwartfinale nadat hij Sergio Briceno Montenegro (COL), Nikita Nikitin (RUS) en Silvian-Mariu Dumitrescu (ROU) versloeg. Bij de laatste zestien bleek Percy Kunsa uit Frankrijk te sterk, waardoor Vogelzang doorschoof naar de herkansingsronde. Na winst op de Rus Mger Manukyan kon de Nederlander zich opmaken voor de strijd om brons. Hier werd gewonnen van de Duitser Simon Attenberger.

Chabeli Arenberg Peeters (-57 kg) en Donny Donker (-85 kg) grepen naast een medaille en eindigden op de vijfde plaats. Fighting jiujitsuka Arenberg Peeters verloor haar eerste partij met 4-10 van Luisa Bauer uit Duitsland. Ze schoof door naar de herkansingsronde. Aliya Tlepova uit Kazachstan en Jenny Grudnio uit Duitsland moesten daar hun meerdere erkennen in Arenberg Peeters. Om brons ging het mis tegen Christina Koutoulaki. De jiujituska uit Griekenland bleek te sterk.

Ook Donker kwam in actie bij het onderdeel fighting. Hij bereikte de kwartfinale na het verslaan van Chu-Cheng Wei (TPE) en Marko Cetinic (CRO). Met een punt verschil ging Donker vervolgens onderuit tegen Arso Milic uit Montenegro. Na twee winstpartijen in de herkansing op Tomasz Krajewski uit Polen en Habib Ranjbar uit Iran stond de partij om brons op het programma. De Griek Christos Zygouras won de wedstrijd om de medaille van de Nederlander.