Gouds Dagblad | Vier jaar cel en tbs met dwang voor brute verkrachting
mainImage

Vier jaar cel en tbs met dwang voor brute verkrachting

21 januari 2021, 09:25 uur
Rotterdam & Regio

Het hof in Den Haag heeft in hoger beroep de 21-jarige Gerson F. uit Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en tbs met dwangverpleging voor een zeer gewelddadige verkrachting van een toen 20-jarige studente uit Indonesië. De vrouw, die hij ook bijna wurgde, raakte levensgevaarlijk gewond.

De uitspraak van het hof is conform de eis in hoger beroep. De rechtbank in Rotterdam legde in juni 2019 tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs op. Dit omdat de verdachte een jeugd kende vol verwaarlozing en (seksueel) geweld. Hij zou het emotionele niveau hebben van een kind. Het hof vindt echter dat tbs met dwangverpleging passender is, ook op "nadrukkelijk verzoek" van F. zelf.

Op 21 juni 2018 werd de vrouw vlak voor de deur van haar woning in de Rotterdamse wijk De Esch levensbedreigend mishandeld en verkracht. Ze werd zo toegetakeld dat ze met spoed geopereerd moest worden. Deze operatie redde haar leven. De verkrachting veroorzaakte veel onrust in de woonwijk. Bewoners hielden een demonstratiemars.


Door: ANP