Gouds Dagblad | 'Rekening van coronacrisis komt niet bij de Rotterdammer'
mainImage

'Rekening van coronacrisis komt niet bij de Rotterdammer'

Wethouder Arjan van Gils (D66).
9 juni 2021, 15:16 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De gemeente Rotterdam investeert 114 miljoen euro om Rotterdammers onder meer aan het werk te houden en ervoor te zorgen dat er woningen bijkomen. Dat staat in de voorjaarsnota die het college van burgemeester en wethouders woensdag presenteren.

Hoewel de impact van de coronacrisis op de financiën van de stad groot is, zijn Rotterdammers de komende jaren niet meer kwijt aan gemeentelijke belastingen. "We leggen de rekening van de coronacrisis niet neer bij de Rotterdammer. Juist nu het einde in zicht lijkt, willen we Rotterdam en zijn inwoners sterker uit de crisis laten komen", aldus wethouder Financiën Arjan van Gils.

De gemeente gaat onder meer extra geld besteden aan gezondheidszorg en aan het terugdringen van het woningtekort. Zo worden winkels en kantoorpanden die door de crisis leeg zijn komen te staan omgebouwd tot huizen. Ook wil de gemeente zoveel mogelijk Rotterdammers voorzien van scholingsadvies en kunnen zij in aanmerking komen voor een voucher voor een opleiding ter waarde van maximaal 2500 euro. Om de stad te verduurzamen legt de gemeente nog eens 130 miljoen euro neer voor bijvoorbeeld zonne-energie, om huizen van het gas af te halen, leningen aan huiseigenaren voor het verduurzamen van hun woning en meer laadpalen voor elektrische auto’s.


Door: ANP | Foto: Metropoolregio Rotterdam Den Haag