Gouds Dagblad | Wat te stemmen? Doe hier het Kieskompas

Wat te stemmen? Doe hier het Kieskompas

mainImage

Morgen, woensdag woensdag 20 maart, zijn de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland en de rest van Nederland. Om je te helpen met kiezen biedthet Gouds Dagblad het Kieskompas aan op deze website.

Via panelonderzoek en in samenspraak met de politieke partijen en regionale media heeft het Kieskompas onderwerpen verzameld die in onze provincie spelen. Deze onderwerpen hebben we vertaald naar prikkelende stellingen. Alle partijen hebben op deze stellingen geantwoord van helemaal mee eens tot helemaal niet mee eens.

In het Kieskompas zie je jouw positie en die van de partijen in het politieke landschap. Je kunt je vervolgens verder oriënteren op de posities van de verschillende partijen. Zo kun je de thema’s selecteren die voor jou belangrijk zijn en kijken welke partij op deze thema’s het meest overeenkomt met jouw voorkeuren, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, economie of milieu.

Ook kun je op elke stelling je antwoord vergelijken met dat van de partijen. Het Kieskompas is volledig transparant. Alle antwoorden van de politieke partijen worden onderbouwd door een verwijzing naar hun verkiezingsprogramma of een andere partijbron. Het Kieskompas heeft alles gecontroleerd. Met één klik op de knop kun je deze onderbouwingen inzien!Foto: Raymond Aarsman