Gouds Dagblad | Verkiezingsdebat alsnog op Rijnmond en West

Verkiezingsdebat alsnog op Rijnmond en West

mainImage

Het verkiezingsdebat van de regionale omroepen in Zuid-Holland wordt dinsdag alsnog uitgezonden. Vanwege de gebeurtenissen in Utrecht is eerder besloten het debat, dat voor maandag gepland stond, niet uit te zenden.
Hoewel het debat zaterdag al in het provinciehuis was opgenomen, vonden Omroep West en RTV Rijnmond het niet gepasd om het op tv te brengen. Belangrijke factor was het besluit van bijna alle politieke partijen om hun campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 20 maart vanwege de gebeurtenissen in Utrecht stil te leggen. 

Nu de partijen dinsdagochtend besloten hun campagne voorzichtig te hervatten, is door de hoofdredacties van beide omroepen besloten dat het debat alsnog uitgezonden kan worden.

De eerste uitzending is dinsdagmiddag om 14.00 uur via de tv-zenders van beide omroepen. Daarna wordt het debat op TV Rijnmond vanaf 18:00 uur elke drie uur herhaald. TV West herhaalt het debat op de even uren. 

Tijdens het debat worden stellingen behandeld over woningnood, windmolens en de toekomst van vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Bijna alle partijen zijn vertegenwoordigd. Alleen Forum voor Democratie en Jezus Leeft! deden niet mee. De presentatie van het debat is in handen van Martine Boerkamp (Omroep West) en Ewoud Kieviet (RTV Rijnmond). Het debat zal ook online beschikbaar zijn via de websites van de omroepen, rijnmond.nl en omroepwest.nl


Door: RTV Rijnmond | Foto: RTV Rijnmond