Gouds Dagblad | SP onderzoekt bejegening bewoners door gemeente

SP onderzoekt bejegening bewoners door gemeente

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De SP gaat een onderzoek doen naar de bejegening van de gemeente naar bewoners die een beroep doen op de gemeentelijke dienstverlening.


Regelmatig bereiken de Goudse politieke partij klachten over de dienstverlening door de gemeente Gouda, aldus Carolien Tuythof. ,,Vaak gaan die klachten over de bejegening. Bewoners voelen zich niet goed geholpen. Dat kan omdat iemand een verkeerde toon aanslaat, intimiderend overkomt, beledigt, arrogant is, formalistisch is, de stem verheft, of niet of te laat reageert op verzoeken of iemand te lang laat wachten..."


Bewoners die niet zo mondig zijn of door (financiële) problemen door de bomen het bos niet meer zien kunnen het opgeven als ze tegen problemen in de bejegening aanlopen. Terwijl zij de dienstverlening van de gemeente hard nodig hebben.


Woensdag 14 november start de SP met het onderzoek. Vanaf woensdag 14 november zal de SP een aantal dagdelen bij het stadhuis bewoners enquêteren. Daarnaast kunnen bewoners het onderzoek ook via de website van de SP in Gouda invullen.


,,De enquête is uiteraard volledig anoniem. Met de uitslag van de enquête zal de SP voorstellen doen hoe de bejegening verbeterd kan worden", vertelt Tuythof.


Foto: Digitaal Dagblad