Gouds Dagblad | SP Gouda schenkt Korte Akkeren evenwichtsbalk
mainImage

SP Gouda schenkt Korte Akkeren evenwichtsbalk

3 april 2020, 08:48 uur
Politiek

De SP Gouda heeft een evenwichtsbalk laten plaatsen in de speeltuin aan de Bakhuizen van den Brinkstraat. Dit geschenk van de SP aan de buurt is een aandenken aan de gezamenlijke strijd die is geleverd voor de aanpak van ernstig achterstallig onderhoud aan de huurwoningen in deze buurt.

De huurders van de Bakhuizen van den Brinkstraat, de Schaepmansstraat, de Bosboom Toussaintkade en de Arnout Drost Kade hadden jaren te kampen met ernstige onderhoudsklachten zoals, schimmel en lekkage. Ondersteund door de SP en de huurdersvereniging Beter Wonen Gouda kregen de bewoners de verhuurder Mozaiek Wonen uiteindelijk zover dat er groot onderhoud is uitgevoerd.

Als aandenken aan de gevoerde strijd van de bewoners schenkt de SP aan alle kinderen van de buurt een evenwichtsbalk voor in de speeltuin. "Verschillende bewoners zijn opgestaan en hebben het voortouw genomen ook als het moeilijk was. De buurt is het gelukt om succesvol gezamenlijk op te trekken", aldus een woordvoerder van de SP Gouda.

De feestlijke onthulling van de evenwichtsbalk vindt plaats als de maatregelen tegen het Corona virus het weer toelaten.


Foto: SP Gouda