Gouds Dagblad | Ruim een jaar geleden...

Ruim een jaar geleden...

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Burgemeester Schoenmaker wil 'graag verder' in Gouda. Dat was onze kop boven een artikel van eind oktober 2017. Ruim een jaar geleden...

In de raadsvergadering van woensdagavond 25 oktober kondigde burgemeester Milo Schoenmaker volmondig aan dat hij in aanmerking wilde komen voor herbenoeming als burgemeester en dat hij 'geen moment spijt heeft gehad van zijn aanstelling'. Daarbij is hij nog niet klaar in en met Gouda en zit zijn taak er nog niet op...

,,Vanavond in de raadsvergadering laten weten dat ik graag JA zeg tegen een nieuwe periode in Gouda! De procedure gaat nu van start", zo liet de burgemeester weten.  De herbenoeming volgde niet veel later.
Burgemeester Milo Schoenmaker vertrekt uit Gouda! Dat was onze kop boven een artikel van vorige week, begin november 2018.

Milo Schoenmaker vertrekt per 15 januari 2019 als burgemeester van Gouda. Hij heeft 6 jaar met veel plezier in Gouda gewerkt. Schoenmaker heeft de functie van bestuursvoorzitter bij het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) aanvaard. Hij heeft de commissaris der Koning in Zuid-Holland hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. De commissaris zal de fractievoorzitters van de gemeenteraad uitnodigen voor een gesprek over de ontstane situatie.

Onverwacht
Burgemeester Schoenmaker: ,,Soms komen zaken onverwacht in een stroomversnelling. Ik ben vanaf 2012 met veel plezier burgemeester in Gouda en in januari van dit jaar voorgedragen voor herbenoeming. Mijn idee was om mij in de loop der tijd te oriënteren op een andere baan. Een baan die wat mij betreft ook buiten het openbaar bestuur zou kunnen liggen, maar er wel raakvlakken mee zou moeten hebben. Die gelegenheid deed zich, veel sneller dan verwacht, voor toen halverwege dit jaar de vacature van bestuursvoorzitter bij het COA verscheen. Een functie waar ik mijn ervaring als burgemeester in kan zetten, die aansluit op mijn profiel en tegelijk zeer interessante en uitdagende nieuwe ervaringen mogelijk gaat maken. Dus ik heb mijn belangstelling laten blijken, na een aantal gesprekken kwam ik als kandidaat uit de voordracht aan het kabinet en ben ik benoemd per 15 januari 2019.”


Foto: Digitaal Dagblad