Gouds Dagblad | Raadsleden op bezoek in zusterstad Solingen

Raadsleden op bezoek in zusterstad Solingen

mainImage
In de bus van Gouda naar Solingen. Van links naar rechts: Theo Krins (fractievoorzitter ChristenUnie Gouda), griffier Eleonore Karman en waarnemend burgemeester Mirjam Salet.

De gemeenteraad van Gouda brengt op 8 en 9 februari een werkbezoek aan Solingen. Bij dit werkbezoek zal ook waarnemend burgemeester, Mirjam Salet, aanwezig zijn.

Op het programma staan bij aankomst presentaties over de jarenlange stedenband, een rondleiding door het Bergisches Habitat en een presentatie over de Müngstener Brücke als Unesco Wereld Erfgoed.
Na de lunch is de Goudse delegatie aanwezig bij een presentatie en discussie over Integratie op de arbeidsmarkt van langdurig werklozen en statushouders. Zowel vanuit Solingen als vanuit Gouda zullen ervaringen uitgewisseld worden.

s ’Avonds staat in het teken van ontmoeting tussen leden van beide gemeenteraden onder het genot van een diner. De volgende dag, gaan de wandelschoenen aan en zal een stadwandeling gemaakt worden, waarbij uitleg gegeven wordt over de aanpak van wijkontwikkeling in Solingen.

Zaterdagmiddag keren de Goudse raadsleden weer huiswaarts.

De stedenband tussen Solingen en Gouda is in de Goudse samenleving diep geworteld. Jaarlijks brengt een delegatie uit Solingen bijvoorbeeld een bezoek aan Gouda tijdens Kaarsjesavond. Maar er zijn ook vele contacten tussen leden van bijvoorbeeld sportclubs, muziek en Rotaryclub.

Het 2-daagse werkbezoek van de Goudse gemeenteraad heeft dan ook als doel te investeren in de jarenlange bestaande stedenband tussen Gouda en Solingen en tegelijkertijd een kennismaking voor veel raadsleden met de stad Solingen en gezien het inhoudelijke programma, ook om te leren van elkaar.


Foto: Theo Krins