Gouds Dagblad | Paula Schot aan de slag voor SGP-Gouda

Paula Schot aan de slag voor SGP-Gouda

mainImage

Paula Schot, de jongste en eerste vrouwelijke lijsttrekker voor SGP Amsterdam, gaat aan de slag voor SGP-Gouda. Schot is namelijk verhuisd naar Gouda, vandaar...

"Ja! Ik mag me met heel veel plezier gaan inzetten voor ⁦SGPGouda⁩. Eerste fractievergadering belooft veel goeds", zo reageert Schot.

De SGP in Amsterdam koos voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voor een vrouw als lijsttrekker. De toen 24-jarige Paula Schot stond bovenaan de lijst en was daarmee de jongste lijsttrekker van de stad.

Schot is werkzaam als opleidingsmanager en geeft het vak Burgerschap op het mbo. Ze is twee jaar landelijk bestuurslid geweest bij SGP-jongeren.

Vanaf de oprichting van de SGP in 1918 was het voor vrouwen onmogelijk zich voor de partij verkiesbaar te stellen. Na jarenlange procedures besloot de Hoge Raad in 2010 dat de SGP vrouwen niet langer mocht uitsluiten van haar kieslijsten. Begin 2013 paste de partij haar vrouwenstandpunt aan.

Bij de vorige raadsverkiezingen in 2014 was Lilian Janse in Vlissingen de eerste vrouw ooit die een zetel behaalde voor de SGP.


Foto: SGP Gouda