Gouds Dagblad | Met elkaar krijgen we coronavirus onder controle
mainImage

Met elkaar krijgen we coronavirus onder controle

5 april 2020, 11:00 uur
Politiek

Binnen enkele weken is ook in Gouda het dagelijks leven drastisch veranderd. Het openbare leven is als gevolg van het coronavirus grotendeels tot stilstand gekomen.

Onze gedachten gaan allereerst uit naar de mensen die getroffen zijn door de vreselijke ziekte die het virus veroorzaakt. Wij leven mee met hun familie en de nabestaanden van de mensen die zijn overleden.

Ondertussen leveren veel mensen uitzonderlijke inspanningen. Wij zijn trots op al onze zorgverleners en de mensen in het Groene Hartziekenhuis en in de Goudse zorgcentra. 

Trots ook op al die Gouwenaars in cruciale beroepen die met de nodige maatregelen ervoor zorgen dat nog veel ‘gewoon’ doorgaat. We realiseren ons dat deze tijd extra moeilijk is voor mensen die nu minder hulp en ondersteuning krijgen dan ze gewend zijn. Wij zijn daarom enorm trots op de vele vrijwilligers die zich melden om bij te springen. Zij zorgen er voor dat er aandacht is en blijft voor de mensen die dat nu het hardste nodig hebben.

Ons hart gaat ook uit naar alle ondernemers, groot en klein. Het is verschrikkelijk om je onderneming in gevaar te zien komen. Al zien we in Gouda veel creativiteit om met  de strenge maatregelen in bedrijf te blijven. Wij willen hen, de ZZP-er, het MKB en onze culturele instellingen daar waar mogelijk ondersteunen.

Het gemeentebestuur van Gouda wil samen met de inwoners optrekken in de bestrijding van het virus. Ook als het soms moeilijk is om de richtlijnen goed op te volgen. Alleen samen krijgen wij Corona onder controle.

Wij spreken de hoop en de verwachting uit dat een gevoel van saamhorigheid en Goudse trots ons dwars door deze moeilijke tijd zal blijven verbinden.

Het gemeentebestuur van Gouda,

Mohamed Amessas (raadslid) - Evert Bobeldijk (raadslid) - Eppy Boschma (raadslid) - Martiene Branderhorst (gemeentesecretaris) - Michiel Bunnik (wethouder) - Marja van Dijck-van Eijk (raadslid) Corine Dijkstra (wethouder) - Astrid van Eersel-­Bezemer (raadslid) - Max de Groot (raadslid) - Jasper Grootveld (raadslid) - Ahmed El Haddaoui (raadslid) - Sophie Heesen (raadslid) - Niels Honkoop (raadslid) - Harold Hooglander (raadslid) - Rachid Karkache (raadslid) - Eleonore Karman-Moerman (griffier) - Mieke Kars (raadslid) - Corina Kerkmans (raadslid) - Jan de Koning (raadslid) - Sjane-Marie Koppers (raadslid) - Theo Krins (raadslid) - Egbert-Jan Kuijlaars (raadslid) - Jan de Laat (raadslid) - Ed de Lange (raadslid) - Rolf van der Mije (raadslid) Mohammed Mohandis (raadslid) - Annemiek Mul (raadslid) - Hilde Niezen (wethouder) - Frank de Pont (raadslid) - Anna van Popering-Kalkman (raadslid) - Christiaan Quik (raadslid) - Lenny Roelofs (raadslid) - Huibert van Rossum (raadslid) - Jacques Rozen­daal (raadslid)  Paul Ruijgrok (raadslid) - Wout Schonewille (raadslid) - Frederiek Stroop van Renen (raadslid) - Rogier Tetteroo (wethouder) - Theresia Uittenbroek-­Kamphuis (raadslid) - Pieter Verhoeve (burgemeester)  - Ronald Verkuijl (raadslid) - Thierry van Vugt (wethouder) - Martijn van der Wind (raadslid)

 


Foto: Gemeente Gouda