Han Weber burgemeester van Zuidplas

30 September 2019, 21:28 uur
Politiek
mainImage

Han Weber is maandagavond geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Zuidplas. De installatie vond plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis. De beëdiging werd verricht door de commissaris van de Koning, Jaap Smit.

Daarna werden enkele toespraken gehouden ter gelegenheid van de installatie door Jaap Smit (commissaris van de Koning), Ferry van Wijnen (voorzitter vertrouwenscommissie), Roel Cazemier (regio burgemeester), de heer Brombach (Bürgermeister Stadt Bückeburg), Jeroen Bac (voorzitter Jongerenraad), Vienne Zwarteveld (kinderburgemeester), Jan Verbeek (wethouder / locoburgemeester) en Aart Slobbe (vicevoorzitter gemeenteraad). Uit de speeches kwam onder meer naar voren dat Han Weber een energieke, doortastende en vooruitstrevende bestuurder is, met humor en lef om mee te groeien met Zuidplas.

Han Weber gaf zelf in zijn speech aan: “Wat een mooie en slim gelegen gemeente. Centraal gelegen, alles bij de hand, voorzieningen in overvloed. En met zoveel groen, blauw en rust van het landelijk gebied, inderdaad de Watertuin van de Randstad”.

Weber (52) is lid van D66 en geboren en getogen in de haven- en industriestad IJmuiden. Tot voor kort was hij lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Als gedeputeerde heeft hij de afgelopen acht jaar de nodige ervaring opgedaan met vraagstukken rond natuur, recreatie, bodemdaling en landbouwinnovatie, de glastuinbouw en de energietransitie. “Deze opgedane ervaring en het opgebouwde netwerk komt mij vast mooi van pas in mijn nieuwe rol als burgemeester. Zuidplas is een mooie verzameling dorpen vlakbij grote steden. De verschillende karakters van de dorpen geven kleur aan de gemeente. Mijn vrouw en ik zien er dan ook naar uit om snel in Zuidplas te komen wonen”, aldus Han Weber.