Gouds Dagblad | Goudse Anna stemdate CdK Jaap Smit

Goudse Anna stemdate CdK Jaap Smit

mainImage

Commissaris van de Koning Jaap Smit had drie dates tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Op woensdag 20 maart haalde hij drie inwoners van Zuid-Holland thuis op die voor het eerst gaan stemmen om samen naar de stembus te gaan. Via een actie op Twitter, Facebook en Instagram maakte iedereen kans op een zogeheten stemdate. De 19-jarige Anna Sturm uit Gouda was een van de gelukkigen.

De commissaris startte deze actie omdat hij het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk inwoners van Zuid-Holland hun stem laten horen. “Mensen hebben het niet altijd in de gaten, maar iedere dag heb je met de provincie te maken. Als je in de bus stapt, een stuk gaat fietsen, als je wandelt door een natuurgebied. Dat zijn zaken die de provincie regelt. Je kunt daarover meebeslissen door woensdag 20 maart naar de stembus te gaan.”

Jaap Smit reed met zijn auto naar Mike in Vlaardingen, Matthijs in Lansingerland en Anna in Gouda en vervolgens naar de stembus en weer naar huis. Smit ging het gesprek aan met de ‘nieuwe stemmers’ uit Zuid-Holland over thema’s die hen raken. Daarom vergezelde hij de drie tijdens het stemmen. In geval van Anna was dat de Oostpoort aan de Aderpolderweg.

Iedereen die in Zuid-Holland woont en voor het eerst gaat stemmen maakte kans om op 20 maart opgehaald te worden door Smit. Geinteresseerden moesten dan vóór maandag 18 maart 15u00 een foto van zichzelf met stempas posten op Twitter, Facebook of Instagram, hun gemeente taggen en gebruik maken van #StemSamen. Onder alle inzenders verkreeg Anna een van de drie stemdates.

 

 


Foto: Provincie Zuid Holland, Gerard Hofstede