Gouds Dagblad | Goudse ambtenaren krijgen nieuwe smartphones

Goudse ambtenaren krijgen nieuwe smartphones

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De 431 Goudse ambtenaren werken nu nog met oude Nokia-toestellen. En dat is uit de tijd. En uiteraard moeten de ambtenaren ook met hun tijd mee. Dus krijgen 431 ambtenaren een nieuwe smartphone. Althans, dat is het voorstel van het Goudse college van burgemeesters en wethouders. Het college vraagt de raad voor de aankoop van de nieuwe smartphones 150.000 euro uit de gemeentekas ter beschikking te stellen.

Vervanging is bittere noodzaak, volgens het college. Want een groot deel van de ambtenaren zou nog werken met ‘oude Nokia-toestellen’. En de gemeentemedewerkers die wel een smartphone in gebruik hebben, bezitten een model dat niet meer voldoet, stellen b en w. "Gouda 2020+ heeft mede tot doel om de organisatie voor te bereiden op de toekomst. Dit betekent onder meer meegaan met hedendaagse
(technologische) ontwikkelingen die relevant zijn voor onze organisatie. Eén van deze ontwikkelingen is: device-, tijd- en plaats onafhankelijk (samen)werken. Dat moet veilig; niemand mag namelijk onbevoegd bij onze gegevens komen", aldus het college.

Het college vraagt derhalve aan de raad een investeringsbudget van €150.000 beschikbaar te stellen en te openen voor de aanschaf van smartphones. Volgens het college wordt gekozen voor de goedkoopste manier om ambtenaren van nieuwe telefoons te voorzien, via een Europese aanbesteding.


Foto: Digitaal Dagblad