Gouds Dagblad | Gemeente draagt 1,5 miljoen euro extra bij aan nieuwbouw Driestar College

Gemeente draagt 1,5 miljoen euro extra bij aan nieuwbouw Driestar College

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De gemeente Gouda gaat 1,5 miljoen euro extra bijdragen aan de nieuwbouw van het Driestar College. Dat is woensdagavond in de raadsvergadering besloten.

Een deel van de oppositie was en is kritisch. Maar tot een inhoudelijk debat kwam het woensdagavond niet meer. Temeer omdat een vorige vergadering hierover 'chaotisch' en 'beschamend' verliep. Een poging van de oppositiepartijen het besluit op het laatste moment uit te stellen, leverde weer veel discussie op. De stemming over het besluit werd evenwel niet naar 2019 geschoven.Het nieuwbouwproject van het Driestar College heeft een bouwtekort van 2,2 miljoen euro, onder meer veroorzaakt door het faillissement van een aannemer, bouwfouten en stijgende bouwprijzen. De gemeentelijke bijdrage van 1,5 miljoen euro komt boven op 5 miljoen euro die al eerder is toegekend. De overige zeven ton in het bouwtekort vergoedt de gemeente niet, omdat deze kosten niet als basisvoorzieningen worden gezien.

Onderwijswethouder Thierry van Vugt (D66) spreekt van een „overmachtsituatie.” Verschillende oppositiepartijen reageerden kritisch op het voornemen van de gemeente. Volgens oud-wethouder financiën Jan de Laat, nu raadslid voor GoPo, zou Van Vugt de gemeenteraad ‘niet tijdig, niet volledig en niet juist geïnformeerd’ over de kwestie rondom nieuwbouw van het Driestar College.

Het bouwproject liep onder een vorige aannemer forse vertraging op. Volgens de Gert Bergacker, voorzitter van het college van bestuur van de Goudse school, verloopt de nieuwbouw met de nieuwe aannemer „heel prettig” en ligt het werk weer op schema. Gebouw Gamma is vrijwel klaar, de gymzaal wordt half januari opgeleverd en het schoolplein wordt komende zomer aangepakt.

Het geld dat de gemeente niet wil vergoeden, zal Driestar uit eigen middelen aanvullen, aldus Bergacker.

https://goudsdagblad.nl/politiek-over-de-rug-van-driestar-leerlingen/


Foto: Digitaal Dagblad