Gouds Dagblad | Deze ploeg gaat het doen

Deze ploeg gaat het doen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De gemeente Gouda heeft weer een volwaardig bestuur. Tijdens de gemeenteraadsvergadering werden donderdagavond vijf nieuwe wethouders geïnstalleerd.
Vorige week werd een akkoord bereikt over het vormen van een nieuw Gouds stadsbestuur. De dagen ervoor bespraken de onderhandelaars het akkoord met hun achterban. Op woensdag 6 juni werden de hoofdpunten uit het akkoord kort gepresenteerd en werd het coalitieakkoord tevens ondertekend door de fractievoorzitters van D66, ChristenUnie, PvdA, CDA en GroenLinks.

Het akkoord Nieuwe Energie werd op 13 juni in de raad besproken. En gisteravond, donderdag 14 juni, werden de nieuwe wethouders geïnstalleerd.

De eerste vergadering van het nieuwe college van B&W begon donderdag uitstekend: taart van de Goudse ondernemers.Dit is de ploeg die het gaat doen. De enige nieuwe wethouder in het college van b en w is Michiel Bunnik (CDA).  Bunnik krijgt de portefeuille financiën en combineert dat met economie en werkgelegenheid. Corine Dijkstra (CU) heeft jeugd, welzijn, integratie en publieke gezondheid in haar portefeuille. Thierry van Vugt (D66) wordt onder meer wethouder onderwijs, cultuur, stadsmarketing en woonwagens. Rogier Tetteroo (PvdA) blijft verantwoordelijk voor Ruimtelijke ordening en werk en inkomen. Bij Hilde Niezen (GroenLinks) komen de onderwerpen duurzaamheid, stedelijk beheer, natuur en bodemdaling.  Openbare orde blijft een zaak van burgemeester Milo Schoenmaker.

Op de frontfoto vlnr: Michiel Bunnik, Corine Dijkstra, Thierry van Vugt, Rogier Tetteroo en Hilde Niezen.

Zie ook www.gouda.nl/


Foto: Digitaal Dagblad