Gouds Dagblad | Deskundigen praten Kamer bij vlak voor debat
mainImage

Deskundigen praten Kamer bij vlak voor debat

17 maart 2020, 13:36 uur
Politiek

De fracties in de Tweede Kamer worden woensdag vlak voor het debat nog bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Om 13.00 uur begint het debat, waar in ieder geval premier Mark Rutte en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) aan deelnemen. Mogelijk komen daar nog meer bewindspersonen bij, omdat het debat gaat over ontwikkelingen en besluiten op meerdere terreinen.

Tijdens een briefing in de ochtend zullen Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM en Diederik Gommers, anesthesioloog-intensivist in het Erasmus MC en voorzitter Nederlandse vereniging voor intensive care de laatste stand van zaken doorgeven en vragen beantwoorden. De bijeenkomst is in een zaal die groot genoeg is voor deelnemers om voldoende afstand van elkaar te kunnen nemen, zegt een voorlichter van de Kamer.

Vorige week donderdag debatteerde de Kamer nog langdurig over de maatregelen die waren getroffen in verband met het coronavirus. Ook waren er al twee keer eerder briefings door deskundigen.


Door: ANP | Foto: Wikipedia