Gouds Dagblad | Daphne Bergman blijft burgemeester van Beuningen

Daphne Bergman blijft burgemeester van Beuningen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Daphne Bergman wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Beuningen. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond in een besloten gemeenteraadsvergadering vastgesteld. Bergman was al waarnemer in Beuningen.

De raad volgt daarmee het voorstel van de vertrouwenscommissie. Bergman is sinds 15 januari 2018 door de commissaris van de Koning in Gelderland benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beuningen. Bergman wordt nu als kandidaat voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken. Het is gebruikelijk dat de Minister de aanbeveling van de raad opvolgt tenzij er zwaarwegende redenen zijn om er van af te wijken.

Beuningen staat voor belangrijke lokale en regionale opgaven, laat de gemeente weten in een verklaring. De gemeente is daarom op zoek naar een extraverte regisseur op processen. Bergman past goed in dit profiel, aldus de gemeente.

Ruime ervaring
Daphne Bergman is 55 jaar en is sinds 15 januari 2018 door de commissaris van de Koning in Gelderland benoemd tot waarnemend burgemeester. Zij heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur en vervult sinds 1993 verschillende politieke en bestuurlijke functies. Zo was Daphne Bergman sinds 2010 wethouder in het Goudse gemeentebestuur. Bergman is getrouwd en heeft twee kinderen. Bergman zal vermoedelijk op 11 januari 2019 worden benoemd.


Foto: Digitaal Dagblad