Gouds Dagblad | Armin van Buuren op 1 in hitlijst Tweede Kamer

Armin van Buuren op 1 in hitlijst Tweede Kamer

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

This is what it feels like van Armin van Buuren is volgens de Tweede Kamer het beste nummer ooit gemaakt. Dat blijkt uit de hitlijst die is samengesteld op basis van de keuzes van een grote meerderheid van de parlementariërs. Het initiatief komt van twee Kamerleden van VVD en CDA, die het leuk leek als de politici eens een ander beeld van zichzelf zouden geven.

Een woordvoerder van de initiatiefnemers kon vrijdag niet zeggen hoeveel Kamerleden exact hadden gestemd. ,,Maar het was een grote meerderheid”, stelt hij. De rest van de top 5 bestaat uit AC/DC met Thunderstruck, Guns ’n Roses met November Rain, de Messiah van Händel en Wish you were here van Pink Floyd.

De eerste Nederlandse bijdrage in het lijstje is Zeeuwse Kust van Blof. Sowieso staan er in de lijst opvallend veel regionale Nederlandstalige nummers. Onder meer Skik, Abel, Rowwen Heze en Frank Boeijen staan in de lijst. Het was een vereiste dat in de top 5 die elk Kamerlid instuurde in elk geval één Nederlandstalig nummer stond.


Foto: Digitaal Dagblad