Gouds Dagblad | Werkzaamheden hefbrug Boskoop afgerond

Werkzaamheden hefbrug Boskoop afgerond

mainImage

Alle werkzaamheden aan de hefbrug in Boskoop zijn afgerond. De brug was de afgelopen drie weken afgesloten, maar gaat maandagavond weer open. Dat is vijf dagen eerder dan gepland.

De hefbrug in Boskoop moest op 10 oktober vorig jaar plotseling worden afgesloten omdat uit onderzoek was gebleken dat de brug niet veilig was. De hefbrug was vervolgens zes weken dicht. "We hebben de brug toen zo snel mogelijk veilig gemaakt voor gebruik. Dus alleen het strikt noodzakelijke is gedaan, de rest niet"", zo vertelt Peter Schoteldraaijer van de provincie Zuid-Holland.

De brug werd op 12 juli opnieuw uit gebruik genomen voor vervolgwerkzaamheden. Zo kreeg de brug een nieuw likje verf en werd een kleine schade aan het brugdek hersteld. Volgens de provincie waren deze werkzaamheden noodzakelijk om er voor te zorgen dat de veiligheid van de hefbrug gegarandeerd kan worden tot het volgende groot onderhoud aan de brug. Deze grootschalige onderhoudsbeurt staat voor 2024 gepland.

De provincie was er vanuit gegaan dat de werkzaamheden aan de brug tot zaterdag 8 augustus zouden duren. De weersomstandigheden waren de afgelopen weken echter zo gunstig dat het onderhoud op tijd is afgerond en de ingeplande vijf reservedagen niet nodig zijn. De hefbrug kan daarom maandagavond om 19u30 weer gebruikt worden door het wegverkeer.


Foto: Provincie Zuid Holland