Gouds Dagblad | Waterbus best gewaardeerde OV van Nederland

Waterbus best gewaardeerde OV van Nederland

mainImage

De Waterbus, een veerdienst tussen Rotterdam en Dordrecht, is uitgeroepen tot het beste openbaar vervoersmiddel van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-klantenbarometer, een landelijk onafhankelijk onderzoek onder reizigers in het stads-en streekvervoer.

De Waterbus, de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden, is met het cijfer van 8,5 eerste geworden in de landelijke rangordelijst. Na een score van een 8,0 in 2014, een 8,3 in 2015 een 8,5 in 2016, een 8,5 in 2017 wist Waterbus vorig jaar weer de waardering van een 8,5 van de reizigers te behouden. Het landelijk gemiddelde is een 7,7.

Reizigers van de Waterbus zijn vooral tevreden over de zitplaatsen in de Waterbus, de reissnelheid van het vervoermiddel, de vriendelijkheid van de medewerkers, het gemak bij het instappen en het kopen van een vervoersbewijs. De reizigers zien nog wel graag dat de informatie over vertragingen wordt verbeterd.

Er is ooit nog eens plannetje te water gelaten om de route door te trekken naar Capelle aan den IJssel en Gouda. Maar dat is in de ijskast gezet.