Gouds Dagblad | Geen treinen van en naar Gouda dit weekeinde

Geen treinen van en naar Gouda dit weekeinde

mainImage

Komende weekeinde - van zaterdag 26 tot en met zondag 27 oktober – rijden er geen treinen van en naar en rondom Gouda. Er wordt op verschillende plaatsen gewerkt aan het spoor en stations in Gouda en in de regio.

In Gouda worden aan de centrumzijde voorbereidingen getroffen voor de grote fietsenstalling die daar komt. Ook worden op verschillende sporen de grindlaag en dwarsliggers waarop de rails rusten, onder handen genomen. Op het baanvak naar Goverwelle worden in dat weekeinde vluchtdeuren in de geluidsschermen langs het spoor aangebracht.

Verder zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Gouda en Rotterdam, zoals aan de perrons van station Rotterdam Alexander en bij Rotterdam-Noord. In Capelle worden de perronkappen opnieuw geschilderd.

De NS zorgt op beide dagen voor vervangend busvervoer tussen Woerden, Alphen, Gouda, Rotterdam en Den Haag. De extra reistijd is een kwartier tot drie kwartier.

Reizigers kunnen gebruikmaken van de omreisroute of de bussen: 
Reis tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal en Woerden/Utrecht Centraal via Leiden Centraal
Reis tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal en Amersfoort en verder via Schiphol Airport
Er rijden bussen tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal en Woerden en tussen Alphen aan den Rijn en Gouda
Reis van/naar Rotterdam Noord met taxi-bussen via Rotterdam Alexander; reis van/naar Gouda Goverwelle met taxi-bussen via Gouda.