mainImage

Op excursie in de stad

11 juli 2022, 10:19 uur
Maak Gouda Duurzaam, Lokaal

Ga dinsdagavond 12 juli mee op excursie in de stad en spot het boerenknoopje, de langsprietpopulierensnuittor of het frietzakbekermos. Deze soorten zijn allemaal in Gouda te vinden. Bioloog Sietse van Dijk (van Viridis) geeft dinsdag uitleg en je kan vragen stellen. Verzamelen bij het Baden Powellplantsoen (zie plattegrond).

De excursie duurt van 19.30 - 20.30 uur. Meld je daarvoor aan via [email protected]

Op 1 mei begon de gemeente met het meten van de soorten planten en dieren in de stad. Door bureau Viridis wordt ook gekeken hoe het met de waterkwaliteit staat. De komende maanden zijn mensen van dit bureau dus in bermen en bij sloten te vinden om de flora en fauna in beeld te brengen. Libellen stellen bijvoorbeeld hoge eisen aan de waterkwaliteit, dus als je die ziet vliegen dan weet je dat het goed zit.

Je kan zelf ook meetellen!
Voor Gouda750 willen we in de komende maanden 750 nieuwe soorten ontdekken. Hiervoor kun je de app ‘ObsIdentify’ op je telefoon of tablet installeren en op zoek gaan naar vogels, planten en insecten. Alles wat je ziet wordt verzameld op waarneming.nl. Degene met de meeste waarnemingen maken kans op een mooie prijs. Elke twee maanden (juli en augustus, en september en oktober) wordt er een prijs uitgereikt aan degene die in die tijd de meeste waarnemingen heeft gedaan. Wie eind augustus of oktober dus bovenaan de ranglijst staat wordt hierover bericht. Gouda meet, meet je mee?


Foto: Ingezonden