mainImage

Kom binnen voor advies in het mobiele energieloket

22 april 2022, 23:02 uur
Maak Gouda Duurzaam

Gratis energiecoach
Een energiecoach geeft advies aan huis voor een bewoner en/of zijn buurtgenoten. Hij/zij bespreekt een vragenlijst en geeft dan aan hoe bewoners of ondernemers hun gedrag kunnen aanpassen om daarmee energie te besparen. Het begint met minimale inspanningen, zodat je met de huidige energieprijzen al zo’n € 500,- per jaar kan besparen. Zo kan je bijvoorbeeld: niet alle ruimtes verwarmen, radiatorfolie achter de verwarming plaatsen, een brievenbusborstel nemen, besparen door het vervangen van apparaten die veel energie verbruiken, LED lampen gebruiken, korter douchen, alle oplaadsnoeren zonder apparaat uit het stopcontact halen, etc. Meld je aan voor een gratis energieadvies: klik hier of..... bezoek ons mobiele energieloket

Mobiel energieloket
Wanneer je echt wil investeren in een duurzaam huis dan is het handig te weten wat het meeste effect zal hebben. Zomaar zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp aanschaffen met een niet goed geïsoleerd pand heeft weinig zin. Dan verdwijnt de warmte alsnog naar buiten. Vloer-, muur- of dakisolatie wordt altijd als eerste aangebracht. Dubbel glas, HR++ of Triple glas levert daarnaast veel energiebesparing op en geeft heel veel comfort in de winter. Je kan ook denken aan een groen dak, dat isoleert in de winter en koelt tot 4 graden in de zomer.

Wil je de energiebesparende producten eens bekijken, of meer technische informatie ontvangen? Kom dan eens binnen kijken in het gloednieuwe mobiele Energieloket van de gemeente Gouda. Wethouder Michel Klijmij - van der Laan heeft dit loket geopend: "je kan hier zien hoe groot zo'n warmtepomp is, erachter komen hoe een zonnecollector of zonneboiler werkt en informeren wat de ideale dikte is van muur-, of dakisolatie. Er is veel te bekijken voor de mensen in Gouda die willen verduurzamen. En je kan al beginnen met eenvoudige oplossingen, die niet veel geld kosten maar wel energie besparen.
Maar ook mensen die al bezig zijn met verduurzamen en hele technische vragen hebben kunnen terecht bij het het mobiele energieloket."


Het loket is te bezoeken zonder afspraak:

20 mei bij de Gamma (Go Stores)
21 mei op de Duurzame Markt van Goudasfalt
17 juni bij de Gamma (Go Stores)


Foto: Maak Gouda Duurzaam