Heb jij de De Groene (cadeau)Bon al aangevraagd?

28 September 2021, 19:15 uur
Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

Een duurzaam cadeautje voor inwoners van de gemeente Gouda: De Groene Bon. Met die waardebon, die online aangevraagd kan worden, mogen inwoners voor 75 euro energiebesparende producten aanschaffen. Voor mensen die minder goed met een computer kunnen omgaan ligt er een aanvraag-formulier bij de balie van het Huis van de Stad, dat meteen weer kan worden ingeleverd.

In totaal zijn er 2500 bonnen beschikbaar voor huurders en woningeigenaren. Die kunnen ingeleverd worden bij het verlichtingsbedrijf Eos, bouwmarkt Gamma Gouda en de webshop van de Woonwijzerwinkel.

Duurzame producten voor 75 euro
De bon is voor kleine maatregelen die energie besparen, zoals ledlampen, folie voor achter de verwarming, een waterbesparende douchekop, tochtstrips of een timer op de douche. De gemeente wil hiermee laten zien dat bewoners met weinig moeite al energie kunnen besparen. En met De Groene Bon kunnen mensen zelf kiezen wat ze nodig hebben.

Meer investeren in uw huis?
Er zijn verschillende organisaties waar inwoners gratis advies kunnen krijgen: bij een energiecoach, bij het Duurzaam Bouwloket voor technische vragen en bij de tuinambassadeurs voor vergroenen van de tuin of de gevel. De gemeente Gouda geeft subsidie als u een groen dak wilt aanleggen. Via de rijksoverheid gelden nog meer subsidiemaatregelen bijvoorbeeld BTW terug krijgen voor zonnepanelen of isolerende maatregelen. Er zijn ook speciale subsidies voor VvE’s en voor ondernemers.”

Vraag de bon aan en kijk eens verder op: www.maakgoudaduurzaam.nl