Denk jij eraan om jouw huis te isoleren? Doe dat dan nu!

28 February 2024, 09:03 uur
Maak Gouda Duurzaam , Lokaal
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

Het wordt nu langzamerhand weer wat warmer, dus het isolatieseizoen loopt ook op z'n eind. Wil jij nog aan de slag met het isoleren van je huis? Check dan eerst even of je een passende subsidie aan kunt vragen.

Subsidie SDO (Samen naar een Duurzame Omgeving)
Met deze subsidie kunnen Goudse inwoners met buurtbewoners samen een project opzetten om te verduurzamen. De subsidie is bedoeld voor kosten voor advies, onderzoek en/of communicatie. Je kunt tot eind 2026 een aanvraag indienen. Daardoor heb je genoeg tijd om een voorstel goed uit te werken. De kosten voor materialen zoals zonnepanelen of een warmtepomp vallen niet onder de regeling. Klik voor meer informatie op de link in bio.

Warmtefonds
Eigenaar-bewoners, VvE's en scholen kunnen tegen gunstige tarieven geld lenen bij het Nationaal Warmtefonds. Deze lening is bedoeld voor maatregelen die energie besparen of duurzame energie opwekken. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp, dakisolatie, het vervangen van ramen of raamkozijnen. Maar ook voor het opwekken van energie, of voor de ventilatie van een gebouw. Kijk voor meer informatie op en de voorwaarden op warmtefonds.nl